Dacă este cazul, lăsați aluatul sa se decongeleze.
Lăsați stafidele să se hidrateze timp 15-20 de minute în apă cât sa le acopere, în care ați pus puțin rom.
Aprindeți cuptorul la temperatura indicată pe pachetul de foietaj (de obicei 200-210 de grade).
Tăiați merele cuburi cam de 1,5 cm, nu mai mari. Eu nu le curat de coaja, dar dacă doriți puteți să le curățați.
Scurgeți bine stafidele și amestecați-le cu merele, pesmetul, zahărul, scorțișoara și coaja rasă de lămâie.
Puneți foaia de aluat pe o hârtie de copt.
Puneți umplutura peste aluat, păstrând 2-3 cm liberi de jur împrejur. Presarăți frunzele de mentă peste umplutură.
Rulați aluatul peste mere, ca la rulade. Așezați ștrudelul cu marginea liberă în jos și strângeți aluatul la capete ca să îl sigilați.
Crestați aluatul în 3-4 locuri cu o lamă sau un cuțit cu lama fină și bine ascuțită.
Presărați puțin zahăr tos deasupra, se va carameliza frumos la copt și va da o aromă deosebită.
Coaceți ștrudelul până se rumenește frumos deasupra. La mine a durat 35 de minute.
Se servește călduț, presărat cu zahăr pudră, dar e bun și când se răcește.