Go Back
+ servings
Sorbet de căpșuni și banane
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Sorbet de căpșuni și banane. Doar 4 ingrediente, gata în 5 minute

Preparare5 minutes
Timp total5 minutes
Categorie: Desert
Porții: 4 -6

Ingrediente

  • 300 g căpşuni
  • 2 banane micuţe
  • 150 g iaurt am folosit iaurt cu 3,5% grăsime
  • îndulcitorul preferat după gust (eu am spus cam 30 ml sirop de curmale)
  • opţional - 2-3 frunze de busuioc de preferat busuioc roşu

Mod de preparare

  • Fructele spălate şi curăţate după caz, se taie bucăţi mici, se pun pe o farfurie întinsă, pe cât posibil fără să se suprapună şi se bagă la congelator.
  • Se pun fructele congelate în cuva blenderului, cu atenţie să nu fie lipite între ele.
  • Se adaugă iaurtul, busuiocul şi îndulcitorul.
  • Se apasă de 3-4 ori butonul "Pulse" până se aude că s-au spart toate fructele, apoi se mixează la putere medie să se omogenizeze sorbetul.
  • Nu mixaţi mai mult decât e nevoie, pentru că e posibil, în fincţie de bender, să se încălzească lamele şi să se topească fructele.
  • Serviţi sorbetul imediat sau păstraţi-l la congelator într-o caserolă de plastic.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!