Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Înghețată

Sorbet de căpșuni și banane. Doar 4 ingrediente, gata în 5 minute

153 shares
Mergi la rețetă

Sorbet de căpșuni și banane, un desert simplu, rapid şi plin de savoare. Avem nevoie doar de 4 ingrediente şi 5 minute. Atât! 

La ce temperaturi de vară am avut la sfârşitul lui aprilie, era aproape firesc să deschidem sezonul îngheţatelor şi sorbeturilor ceva mai devreme în acest an.

Pentru că ne-au ajutat şi căpşunile timpurii, primul pe lista de deserturi reci din acest an a fost un sorbet de căpşuni şi banane. A fost  exact ce ne trebuia: răcoritor, aromat şi delicios, cu puţine ingrediente şi gata cât ai bate din palme dacă ai deja fructele puse la congelator.

Sorbet de căpșuni și banane

Da, asta trebuie să specific din capul locului: pentru reţeta asta fructele se folosesc congelate! Nu aveţi nevoie de o maşină de îngheţată, dar aveţi în schimb nevoie de un blender puternic, capabil practic să spargă, sau să pulverizeze mai bine spus fructele îngheţate, dar să nu se încălzească pentru a nu topi sorbetul.

Eu am folosit pentru sorbet blenderul performant G21 , cel despre care vă tot povestesc de ceva vreme încoace. Intuisem eu că voi obţine sorbeturi minunate cu el încă de când am făcut reţeta de budincă din făină de ovăz cu fructe . Acolo am folosit 3 tipuri de fructe congelate şi am văzut că s-a descurcat perfect cu toate, aşa că mă aşteptam să se descurce bine şi acum, chiar dacă am folosit cantităţi ceva mai mari.

Sorbet de căpșuni și banane

Sorbet de căpșuni și banane

Mod de preparare sorbet de căpșuni și banane

Singura "problemă" a fost că am tăiat fructele puţin cam mari şi că iniţial le-am pus în cuva blenderului lipite între ele. Degeaba aveam parte de motor puternic cu 38.000 rotatii/minut, dacă fructele mele se blocaseră în cuvă şi nu ajungeau jos, la lamele, ca să poată fi spulberate. Am rezolvat problema cu puţina răbdare şi mi-am promis că data viitoare voi fi mai atentă, voi tăia fructele în bucăţele mai mici şi voi avea grijă să nu le mai introduc în blender lipite între ele.

Sorbet de căpșuni și banane

Dar cu toată această mică problemă apărută din neatenţia mea, să ştiţi că sorbetul meu tot în câteva minute a fost gata. Am pus fructele în cuvă, am pus iaurtul peste ele, 3 frunzuliţe de busuioc roşu (e opţional, dar face toţi banii!) şi îndulcitorul. Am apăsat butonul de "Pulse" de câteva ori, până când am auzit că a spart toate fructele, apoi am mai învârtit de câteva ori să se omogenizeze sorbetul şi gata!

Am obţinut o textură perfectă, o culoare fabuloasă şi un gust de vis! Sincer, a fost cel mai bun sorbet pe care l-am mâncat eu vreodată! Făcut de mine, acasă, pe gustul meu, doar din fructe, iaurt şi un îndulcitor natural. Ca îndulcitor eu am folosit sirop de curmale, dar se poate folosi orice îndulcitor doriţi: zahăr pudră, miere, sirop de arţar, etc.

Vă scriu mai jos reţeta, dar cu siguranţă aţi intuit deja cât de uşor se face. Puteţi schimba fructele, puteţi schimba proporţiile sau puteţi renunţa la iaurt dacă doriţi un desert vegan.

Sorbet de căpșuni și banane

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Sorbet de căpșuni și banane

Sorbet de căpșuni și banane. Doar 4 ingrediente, gata în 5 minute

5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
Timp total: 5 minutes minutes
Număr de porții: 4 -6
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 300 g căpşuni
  • 2 banane micuţe
  • 150 g iaurt (am folosit iaurt cu 3,5% grăsime)
  • îndulcitorul preferat (după gust (eu am spus cam 30 ml sirop de curmale))
  • opţional - 2-3 frunze de busuioc (de preferat busuioc roşu)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Fructele spălate şi curăţate după caz, se taie bucăţi mici, se pun pe o farfurie întinsă, pe cât posibil fără să se suprapună şi se bagă la congelator.
  • Se pun fructele congelate în cuva blenderului, cu atenţie să nu fie lipite între ele.
  • Se adaugă iaurtul, busuiocul şi îndulcitorul.
  • Se apasă de 3-4 ori butonul "Pulse" până se aude că s-au spart toate fructele, apoi se mixează la putere medie să se omogenizeze sorbetul.
  • Nu mixaţi mai mult decât e nevoie, pentru că e posibil, în fincţie de bender, să se încălzească lamele şi să se topească fructele.
  • Serviţi sorbetul imediat sau păstraţi-l la congelator într-o caserolă de plastic.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Sorbet de căpșuni și banane

Dragii mei, vă doresc zile răcoroase şi aromate alături de un sorbet de căpşuni si banane! 🙂

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • 3 cescute cu inghetata de fructe: zmeură, afine și banane
    Înghețată de fructe congelate cu lapte praf - rețeta fără ouă sau frișcă
  • inghetata tiramisu
    Înghețată Tiramisu cu mascarpone și lapte condensat
  • inghetata de capsuni cu lapte condensat
    Înghețată de căpșuni cu lapte condensat
  • Inghetata de casa cu zmeura
    Înghețată de casă cu zmeură - cea mai simplă rețetă
153 shares

Comentarii

  1. Relutza a zis

    mai 09, 2018 at 7:04 pm

    Bun, bun, buuun sorbetul ăsta! L-am făcut și eu de câteva ori dar nu l-am făcut niciodată cu busuioc. E o idee minunată!! Poți pune menta în loc de busuioc și, dacă dorești poți să-l faci și în varianta 'ghiacciolo'. Adică pus în forme sau paharute de plastic și servit ca o înghețată pe bat.E foarte răcoritor și bun..BRAVO !!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      mai 10, 2018 at 7:15 am

      Da, si cu menta merge, dar pentru mine combinatia de capsuni, de fapt orice fructe de padure si busuioc e suprema. Pun busuioc si la gemurile de capsuni, mure, afine, etc.
      Data viitoare il pun si eu in paharute, trebuie doar sa vad unde gasesc bete din alea de lemn pentru inghetata.

      Răspunde
      • Relutza a zis

        mai 10, 2018 at 8:56 am

        Bună Iuliana! Eu sunt în Italia și aici am o forma de plastic care are deja bețișoare.Oricum,am uitat să precizez că folosesc aceleași ingrediente pentru 'ghiaccioli , dar nu congelata înainte ci după ce o pun în formă E procedeul invers Dar rezultatul e la fel de bun și răcoritor Mulțumesc pentru varianta cu busuioc.O voi încerca fără doar și poate

        Răspunde
        • Iuliana a zis

          mai 10, 2018 at 9:24 am

          Da, stiu formele acelea de inghetata pe bat. Am cautat anul trecut dar la mine in oras nu le-am gasit, iar ca sa le comand pe interent ma costa mai mult transportul decat formele.
          Am vazut pe Pinterest sorbet (sau ghiaccioli?) turnat in formele de briose din silicon sau in pahare de plastic de unica folosinta si doar betisorul de lemn infipt in ele. De aceea ma gandeam ca poate gasesc betisoarele pe undeva si rezolv problema.

          Răspunde
  2. Georgeta a zis

    mai 07, 2018 at 11:11 am

    BUNAAAA,

    Multumim , Iuliana! Am printat si aceasta reteta. Exceptionala pentru nepotica mea, ( nu de la fiu, el inca nu se prea gabreste-ha, ha ,ci de la fiica) Inca de la inceput am printat retele alcatuind o ”Carte de bucate-Iulina””Am vrut sa stii cat de ..”utila” esti!
    Cu drag,
    georgeta

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      mai 08, 2018 at 7:09 am

      Ma bucur ca ti-a placut reteta mea. Baietii nu prea se grabesc sa se aseze, stiu 🙂
      La inceput blogul se numea chiar asa: Cartea de Bucate Aromate. Pe parcurs i-am mai scurtat numele :))
      Iti doresc o zi frumoasa si numai bine, draga Georgeta!

      Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • tava cu cartofi fierti si zdrobiti rumeniti in cuptor pana devin crocanti presarati cu mujdei si marar
    Cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar – rețetă de post, fără unt
  • Frigărui din carne tocată de pui gătite la grill, servite în vase ceramice albe, alături de vin rose.
    Frigărui din carne tocată de pui - rețeta perfectă pentru grill, grătar sau airfryer

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • colecție de rețete de deserturi fără coacere pentru vară și mese festive
    Cele mai bune deserturi fără coacere – 20 de rețete rapide
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.