Go Back
+ servings
Salată de spanac cu tofu crocant şi roşii cherry
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Salată de spanac cu tofu crocant şi roşii cherry

Preparare10 minutes
Gătire10 minutes
Timp total20 minutes
Categorie: Salate
Porții: 2

Ingrediente

  • 300 g tofu eu am folosit tofu afumat
  • 20 ml de ulei de măsline pentru tofu crocant
  • 1 linguriţă de seminţe de chimen
  • aprox. 150 g spanac baby
  • 6-8 roşii cherry
  • 2-3 linguri de măsline
  • miez de nucă
  • sare ulei de măsline şi suc de lămâie - după gust

Mod de preparare

  • Scurgeţi bine tofu de saramură şi tamponaţi-l cu şervete de hârtie pentru a-l usca.
  • Puneţi uleiul de măsline să se încingă într-o tigaie, adăugaţi tofu tăiat cubuleţe şi presăraţi seminţele de chimen. Întoarceţi din când in când cuburile de tofu să se rumenească pe toate părţile.
  • Când sunt gata, rumenite şi crocante, scoaţi cuburile de tofu pe o farfurie şi lăsaţi-le să se răcească puţin.
  • Între timp spălaţi spanacul, rupeţi codiţele dacă sunt prea mari sau aţoase.
  • Tăiaţi roşiile cherry şi mărunţiţi cu un cuţit miezul de nucă.
  • Asezonaţi salata după gust cu sare, ulei de măsine şi suc de lămâie proasptăt stors şi serviţi imediat.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!