O salată de spanac cu tofu crocant şi roşii cherry poate fi un prânz rapid şi delicios sau o cină lejeră şi suficient de săţioasă.
Tofu e un fel de brânză din soia. Da, ştiu, e impropriu spus brânză, dar gustul e asemănător, iar procedeul de obţinere este cam acelaşi, aşa încât pentru necunoscători nici nu ştiu cum aş putea să o descriu mai bine de atât.
Indiscutabil, brânza obişnuită, cea obţinută din lapte, e cu totul altceva şi e mult mai bună decât tofu, dar sunt perioade, cum sunt posturile ortodoxe de peste an, când tofu este o opţiune foarte bună.
Eu şi tofu ne-am împrietenit cam greu, dar acum ne înţelegem foarte bine mai ales în salate. Am descoperit de curând cât de bun e tofu în varianta afumată, tăiat cubuleţe, presărat cu chimen şi apoi făcut crocant la tigaie. E delicios! Cred că nici o brânză obişnuită nu s-ar descurca atât de bine în varianta asta. Sunt sigură că o să vă placă şi vouă. După mine, asta e cea mai bună metodă de a te împrieteni definitiv cu tofu.
Nu e un aliment foarte popular la noi, dar eu zic că merită să îl încercaţi pentru că tofu este bogat în calciu, dar sărac în calorii, aşa că e foarte recomandat şi în diete, dar şi persoanelor care au probleme cu colesterolul.
Poate vreţi să încercaţi şi reţeta de ciuperci gratinate cu legume şi brânză tofu. E tot o reţetă de post, simplă şi foarte gustoasă.
Am pus tofu crocant peste o salată de spanac baby cu roşii cherry, masline şi nuci. Totul asezonat cu ulei de măsline şi suc de lămâie proaspăt stors. Simplu, rapid, de post, cu puţine calorii, dar suficient de săţios şi mai ales atât de bun! Ne-a plăcut mult salata asta, mai ales că acum, la finalul anotimpului rece simţim din ce în ce mai acut nevoia să mâncăm cât mai multe legume proaspete şi colorate.
Mod de preparare salată de spanac cu tofu crocant şi roşii cherry
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 300 g tofu (eu am folosit tofu afumat)
- 20 ml de ulei de măsline pentru tofu crocant
- 1 linguriţă de seminţe de chimen
- aprox. 150 g spanac baby
- 6-8 roşii cherry
- 2-3 linguri de măsline
- miez de nucă
- sare (ulei de măsline şi suc de lămâie - după gust)
Instrucțiuni de preparare
- Scurgeţi bine tofu de saramură şi tamponaţi-l cu şervete de hârtie pentru a-l usca.
- Puneţi uleiul de măsline să se încingă într-o tigaie, adăugaţi tofu tăiat cubuleţe şi presăraţi seminţele de chimen. Întoarceţi din când in când cuburile de tofu să se rumenească pe toate părţile.
- Când sunt gata, rumenite şi crocante, scoaţi cuburile de tofu pe o farfurie şi lăsaţi-le să se răcească puţin.
- Între timp spălaţi spanacul, rupeţi codiţele dacă sunt prea mari sau aţoase.
- Tăiaţi roşiile cherry şi mărunţiţi cu un cuţit miezul de nucă.
- Asezonaţi salata după gust cu sare, ulei de măsine şi suc de lămâie proasptăt stors şi serviţi imediat.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Geta a zis
Multumesc Iuliana pentru sinceritatea ta, voi incerca sa nu mai procedez asa.
La multi ani !
O primavara frumoasa.
Iuliana a zis
Asa mai merge 🙂
O primavara frumoasa si tie!
salata de spanac cu ceapa rosie avocado si crutoane de mamaliga a zis
Imi plac salatele cu spanac, am tot evitat sa folosesc branza asta. Poate o voi incerca
Iuliana a zis
Draga "Salata de spanac cu ceapa rosie avocado si crutoane de mamaliga", nu pot decat sa ma bucur ca iti plac salatele cu spanac si sa iti doresc mult succes, desi modul tau de a-ti face reclama e cel putin penibil, necinstit si crede-ma, total ineficient 😉