Tocaţi cubuleţe ceapa şi ardeiul gras. Daţi morcovul pe răzătoarea cu găuri mici şi treceţi usturoiul prin presă.
Într-o tigaie încăpătoare puneţi la încins uleiul. Adăugaţi legumele şi lăsaţi-le să se călească 2-3 minute pe toate părţile.
Turnaţi supa în tigaie peste legume, apoi puneţi spanacul congelat, sarea, piperul şi nucşoara.
Lăsaţi spanacul să se gătească la foc mediu, pe măsură ce se dezgheaţă treptat, amestecând din când în când să se amestece cu restul legumelor şi să nu se lipească de fundul tigăii.
Cu câteva minute înainte ca mâncarea de spanac să fie gata, punem şi frunzuliţele de busuioc care îi vor da o aromă deosebită. Tot acum începem să pregătim ouăle fierte de prepeliţă.
Puneţi la fiert 250 ml de apă cu puţină sare şi 2 linguri de oţet (ajută la coagularea oului).
Când apa începe să fiarbă, spargem ouăle şi le dăm drumul în apa clocotită. Vă recomand să nu le fierbeţi prea mult, gălbenuşul trebuie să fie moale.
Serviţi mâncarea de spanac presărată cu mix de seminţe, smântqnă după gust şi ouă de prepeliţă fierte în apă.