Aprindem cuptorul la 200 de grade.
Curătăm sparanghelul cu un peeler pentru rădăcinoase şi îndepărtăm cam 1-2 cm din partea de jos.
Înfăşurăm fiecare tijă de sparanghel într-o fâşie de bacon şi le aşezăm pe rând într-o tavă unsă cu puţin unt.
Topim cele 50 g de unt în care am pus usturoiul zdrobit, sare şi piper după gust. Trebuie să aveţi în vedere că şi baconul e sărat.
Turnăm untul topit peste sparanghel şi dăm tava la cuptor cam 20-25 de minute, până când tijele s-au gătit, iar baconul este rumen şi crocant.
Între timp punem la fiert 250 ml de apă cu un praf de sare şi 2 linguri de oţet (ajută la coagularea oului).
Când apa începe să fiarbă, spargem ouăle şi le dăm drumul în apa clocotită. Vă recomand să nu le fierbeţi prea mult, gălbenuşul trebuie să fie moale.
Scoatem sparanghelul din cuptor şi îl aşezăm pe farfurii.
Cu o spumieră scoatem ouăle fierte şi le punem peste sparanghel.
Presărăm parmezan ras şi servim imediat.