Go Back
+ servings
Sparanghel invelit in bacon cu parmezan si ou posat
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Sparanghel învelit în bacon cu parmezan și ou poşat

Preparare10 minutes
Gătire20 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 2

Ingrediente

  • 1 buchet de sparanghel are cam 15 tije
  • 150-200 g bacon feliat fin
  • 50 g unt
  • 2 căţei de usturoi
  • sare şi piper
  • parmezan
  • 2 ouă
  • 2 linguri de oţet pentru fiert ouăle

Mod de preparare

  • Aprindem cuptorul la 200 de grade.
  • Curătăm sparanghelul cu un peeler pentru rădăcinoase şi îndepărtăm cam 1-2 cm din partea de jos.
  • Înfăşurăm fiecare tijă de sparanghel într-o fâşie de bacon şi le aşezăm pe rând într-o tavă unsă cu puţin unt.
  • Topim cele 50 g de unt în care am pus usturoiul zdrobit, sare şi piper după gust. Trebuie să aveţi în vedere că şi baconul e sărat.
  • Turnăm untul topit peste sparanghel şi dăm tava la cuptor cam 20-25 de minute, până când tijele s-au gătit, iar baconul este rumen şi crocant.
  • Între timp punem la fiert 250 ml de apă cu un praf de sare şi 2 linguri de oţet (ajută la coagularea oului).
  • Când apa începe să fiarbă, spargem ouăle şi le dăm drumul în apa clocotită. Vă recomand să nu le fierbeţi prea mult, gălbenuşul trebuie să fie moale.
  • Scoatem sparanghelul din cuptor şi îl aşezăm pe farfurii.
  • Cu o spumieră scoatem ouăle fierte şi le punem peste sparanghel.
  • Presărăm parmezan ras şi servim imediat.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!