Sparanghel învelit în bacon cu parmezan și ou poşat, o reţetă simplă de tot şi foarte gustoasă, ideală pentru un mic dejun copios sau o cină delicioasă.
Poate aţi mai văzut reţeta asta pe undeva, că nu am inventat-o eu, ci doar am poftit la ea până când s-au aliniat astrele şi s-au reunit în frigiderul meu toate ingredientele necesare. Nu e nevoie de multe ingrediente, doar că nu se întâmplă prea des să am sparanghel în frigider.

Reţeta asta este buna la orice masă a zilei. Baconul şi sparanghelul rămân crocante şi sunt irezistibile împreună. Să întingi cu un beţişor de sparanghel în gălbenuşul moale al oului fiert în apă, zău dacă nu e o experienţă grozav de gustoasă!
Vă recomand să cumpăraţi fâşii de bacon la folie, gata feliat. Nu veţi reuşi să îl feliaţi acasă suficient de subţire aşa cum e nevoie ca să se înfăşoare frumos pe tijele de sparanghel, să se usuce şi să devină crocant. Cât despre sparanghel, uitaţi-vă la vârfuri atunci când îl cumpăraţi. Să fie verzi, curate, fragede, iar tijele tari, ferme, cu aspect proaspăt, nu lemnoase.
Dacă vă place sparanghelul, vă las mai jos încă o idee delicioasă pentru micul dejun: omletă cu brânză și sparanghel. Este tot o rețetă rapidă, iar uneori o fac dimineața și o iau în caserolă pentru pachetul de prânz de la birou 😉 Click pe fotografie pentru a vedea rețeta.
Mod de preparare sparanghel învelit în bacon cu parmezan și ou poşat
Vă dau mai jos cantităţi orientative pentru rețeta de astăzi. Sincer, un buchet de sparanghel e cam puţin dacă îl gătiţi la prânz pentru 2 persoane înfometate. În schimb, pentru mic dejun sau cină, e numai bine. Mie mi-a mai rămas bacon și l-am rumenit în tigaie cât timp s-a gătit sparanghelul la cuptor. Am suplimentat în felul ăsta porțiile.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Sparanghel învelit în bacon cu parmezan și ou poşat
Ingrediente
- 1 buchet de sparanghel (are cam 15 tije)
- 150-200 g bacon feliat fin
- 50 g unt
- 2 căţei de usturoi
- sare şi piper
- parmezan
- 2 ouă
- 2 linguri de oţet (pentru fiert ouăle)
Instrucțiuni de preparare
- Aprindem cuptorul la 200 de grade.
- Curătăm sparanghelul cu un peeler pentru rădăcinoase şi îndepărtăm cam 1-2 cm din partea de jos.
- Înfăşurăm fiecare tijă de sparanghel într-o fâşie de bacon şi le aşezăm pe rând într-o tavă unsă cu puţin unt.
- Topim cele 50 g de unt în care am pus usturoiul zdrobit, sare şi piper după gust. Trebuie să aveţi în vedere că şi baconul e sărat.
- Turnăm untul topit peste sparanghel şi dăm tava la cuptor cam 20-25 de minute, până când tijele s-au gătit, iar baconul este rumen şi crocant.
- Între timp punem la fiert 250 ml de apă cu un praf de sare şi 2 linguri de oţet (ajută la coagularea oului).
- Când apa începe să fiarbă, spargem ouăle şi le dăm drumul în apa clocotită. Vă recomand să nu le fierbeţi prea mult, gălbenuşul trebuie să fie moale.
- Scoatem sparanghelul din cuptor şi îl aşezăm pe farfurii.
- Cu o spumieră scoatem ouăle fierte şi le punem peste sparanghel.
- Presărăm parmezan ras şi servim imediat.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Poftă bună la sparanghel învelit în bacon cu parmezan și ou poşat!
Lasă un comentariu