Aprindem cuptorul la 180 de grade. Dacă folosiţi forme de silicon, nu e nevoie să le ungeţi. Dacă folosiţi altfel de forme, fie le ungeţi cu puţin unt, fie folosiţi hârtiuţe de copt speciale pentru brioşe.
Batem albuşurile împreună cu un praf de sare, până când devin spumă fermă şi nu mai cad de pe teluri.
Adăugăm zahărul şi mixăm până când acesta este dizolvat şi albuşurile se întăresc din nou.
Adăugăm gălbenuşurile, pudra de vanilie şi mixăm scurt, doar cât să omogenizăm compoziţia.
Încorporăm făina amestecând de jos în sus cu o spatulă, cât mai încet ca să nu scoatem aerul înglobat în spuma de albuşuri.
Distribuim compoiţia în cele 12 forme de brioşe.
Punem în fiecare formă, peste aluat, câte o linguriţă de dulceaţă şi amestecăm scurt cu dinţii unei furculiţe pentru a obţine un efect marmorat.
Coacem brioşele 25-30 de minute, până când devin aurii şi dacă facem testul cu scobitoarea, aceasta iese curată.
Se lasă brioşele încă 5 minute în tavă, apoi se scot cu grijă pentru că sunt foarte fragede, şi se lasă să se răcească complet.
Opţional se pot servi pudrate cu zahăr vanilat.