Go Back
+ servings
Brioşe din pandişpan cu dulceaţă de afine
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 6 votes

Brioşe din pandişpan cu dulceaţă de afine

Preparare10 minutes
Gătire25 minutes
Timp total35 minutes
Categorie: Desert
Porții: 12

Ingrediente

opţional

  • zahăr vanilat pentru pudrat pe deasupra înainte de servire

Mod de preparare

  • Aprindem cuptorul la 180 de grade. Dacă folosiţi forme de silicon, nu e nevoie să le ungeţi. Dacă folosiţi altfel de forme, fie le ungeţi cu puţin unt, fie folosiţi hârtiuţe de copt speciale pentru brioşe.
  • Batem albuşurile împreună cu un praf de sare, până când devin spumă fermă şi nu mai cad de pe teluri.
  • Adăugăm zahărul şi mixăm până când acesta este dizolvat şi albuşurile se întăresc din nou.
  • Adăugăm gălbenuşurile, pudra de vanilie şi mixăm scurt, doar cât să omogenizăm compoziţia.
  • Încorporăm făina amestecând de jos în sus cu o spatulă, cât mai încet ca să nu scoatem aerul înglobat în spuma de albuşuri.
  • Distribuim compoiţia în cele 12 forme de brioşe.
  • Punem în fiecare formă, peste aluat, câte o linguriţă de dulceaţă şi amestecăm scurt cu dinţii unei furculiţe pentru a obţine un efect marmorat.
  • Coacem brioşele 25-30 de minute, până când devin aurii şi dacă facem testul cu scobitoarea, aceasta iese curată.
  • Se lasă brioşele încă 5 minute în tavă, apoi se scot cu grijă pentru că sunt foarte fragede, şi se lasă să se răcească complet.
  • Opţional se pot servi pudrate cu zahăr vanilat.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!