Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Brioșe

Brioşe din pandişpan cu dulceaţă de afine

89 shares
Mergi la rețetă

Aveam de gând să fac un pandişpan şi chiar în timp ce pregăteam ingredientele mi-a venit ideea să nu îl mai pun în forma de chec, ci în forme mici, de brioşe. M-am gândit că porţiile individuale vor fi mai uşor de servit sau de luat la pachet. În plus, sunt şi mai elegante aşa, aşezate în hârtiuţe colorate.

Brioşe din pandişpan cu dulceaţă de afine

Mod de preparare brioşe din pandişpan cu dulceaţă de afine

Modul de preparare al aluatului nu diferă cu nimic de un pandişpan clasic . Atâta doar că l-am distribuit în mod egal în formele de brioşe, apoi am pus în fiecare formă câte o linguriţă de dulceaţă de afine (puteţi înlocui cu orice altă dulceaţă sau gem) şi am amestecat puţin cu o furculiţă ca să obţin un efect marmorat.

Brioşele din pandişapan sunt moi, pufoase şi minunate lângă o cană de lapte de lângă un ceai cald. Vă recomand să le încercaţi lângă un ceai de trandafiri sau lângă un ceai de fructe goji. Delicate cum sunt, se potrivesc de minune lângă ceaiuri la fel de delicate 🙂

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Brioşe din pandişpan cu dulceaţă de afine

Brioşe din pandişpan cu dulceaţă de afine

5 from 6 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 25 minutes minutes
Timp total: 35 minutes minutes
Număr de porții: 12
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 3 ouă
  • 3 linguri de zahăr
  • 3 linguri de făină
  • ½ linguriţă de pudră de vanilie Burbon
  • un praf de sare
  • 12 linguriţe de dulceaţă de afine (câte una în fiecare cupă)

opţional

  • zahăr vanilat pentru pudrat pe deasupra înainte de servire

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindem cuptorul la 180 de grade. Dacă folosiţi forme de silicon, nu e nevoie să le ungeţi. Dacă folosiţi altfel de forme, fie le ungeţi cu puţin unt, fie folosiţi hârtiuţe de copt speciale pentru brioşe.
  • Batem albuşurile împreună cu un praf de sare, până când devin spumă fermă şi nu mai cad de pe teluri.
  • Adăugăm zahărul şi mixăm până când acesta este dizolvat şi albuşurile se întăresc din nou.
  • Adăugăm gălbenuşurile, pudra de vanilie şi mixăm scurt, doar cât să omogenizăm compoziţia.
  • Încorporăm făina amestecând de jos în sus cu o spatulă, cât mai încet ca să nu scoatem aerul înglobat în spuma de albuşuri.
  • Distribuim compoiţia în cele 12 forme de brioşe.
  • Punem în fiecare formă, peste aluat, câte o linguriţă de dulceaţă şi amestecăm scurt cu dinţii unei furculiţe pentru a obţine un efect marmorat.
  • Coacem brioşele 25-30 de minute, până când devin aurii şi dacă facem testul cu scobitoarea, aceasta iese curată.
  • Se lasă brioşele încă 5 minute în tavă, apoi se scot cu grijă pentru că sunt foarte fragede, şi se lasă să se răcească complet.
  • Opţional se pot servi pudrate cu zahăr vanilat.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Brioşe din pandişpan cu dulceaţă de afine

Vă doresc poftă bună la brioşe din pandişpan cu dulceaţă de afine!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • briose cu ciocolata
    Brioșe cu ciocolată. Rețeta simplă pentru cele mai pufoase brioșe.
  • Brioșe pufoase cu iaurt și fructe de pădure
    Brioșe pufoase cu iaurt și fructe de pădure
  • Briose cu banane si iaurt
    Brioșe cu banane și iaurt
  • Brioşe glazurate cu iaurt şi căpşuni
    Brioşe glazurate cu iaurt şi căpşuni
89 shares

Comentarii

  1. imprimante etichete a zis

    decembrie 13, 2017 at 11:37 am

    am testat reteta si mi-au placut la nebunie.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 14, 2017 at 11:04 pm

      Nu pot decat sa ma bucur 🙂

      Răspunde
5 from 6 votes (6 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
  • Salată de castraveți cu sos cremos de iaurt și mărar, decorată cu rondele de ceapă roșie și mărar verde.
    Salată de castraveți cu iaurt grecesc și mărar – rețeta perfectă de vară
  • Gros-plan cu paste în sos de roșii și brânză Feta, decorate cu busuioc proaspăt, alături de un pahar cu vin rosé
    Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă
  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.