Aveam de gând să fac un pandişpan şi chiar în timp ce pregăteam ingredientele mi-a venit ideea să nu îl mai pun în forma de chec, ci în forme mici, de brioşe. M-am gândit că porţiile individuale vor fi mai uşor de servit sau de luat la pachet. În plus, sunt şi mai elegante aşa, aşezate în hârtiuţe colorate.
Mod de preparare brioşe din pandişpan cu dulceaţă de afine
Modul de preparare al aluatului nu diferă cu nimic de un pandişpan clasic. Atâta doar că l-am distribuit în mod egal în formele de brioşe, apoi am pus în fiecare formă câte o linguriţă de dulceaţă de afine (puteţi înlocui cu orice altă dulceaţă sau gem) şi am amestecat puţin cu o furculiţă ca să obţin un efect marmorat.
Brioşele din pandişapan sunt moi, pufoase şi minunate lângă o cană de lapte de lângă un ceai cald. Vă recomand să le încercaţi lângă un ceai de trandafiri sau lângă un ceai de fructe goji. Delicate cum sunt, se potrivesc de minune lângă ceaiuri la fel de delicate 🙂
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 3 ouă
- 3 linguri de zahăr
- 3 linguri de făină
- ½ linguriţă de pudră de vanilie Burbon
- un praf de sare
- 12 linguriţe de dulceaţă de afine (câte una în fiecare cupă)
opţional
- zahăr vanilat pentru pudrat pe deasupra înainte de servire
Instrucțiuni de preparare
- Aprindem cuptorul la 180 de grade. Dacă folosiţi forme de silicon, nu e nevoie să le ungeţi. Dacă folosiţi altfel de forme, fie le ungeţi cu puţin unt, fie folosiţi hârtiuţe de copt speciale pentru brioşe.
- Batem albuşurile împreună cu un praf de sare, până când devin spumă fermă şi nu mai cad de pe teluri.
- Adăugăm zahărul şi mixăm până când acesta este dizolvat şi albuşurile se întăresc din nou.
- Adăugăm gălbenuşurile, pudra de vanilie şi mixăm scurt, doar cât să omogenizăm compoziţia.
- Încorporăm făina amestecând de jos în sus cu o spatulă, cât mai încet ca să nu scoatem aerul înglobat în spuma de albuşuri.
- Distribuim compoiţia în cele 12 forme de brioşe.
- Punem în fiecare formă, peste aluat, câte o linguriţă de dulceaţă şi amestecăm scurt cu dinţii unei furculiţe pentru a obţine un efect marmorat.
- Coacem brioşele 25-30 de minute, până când devin aurii şi dacă facem testul cu scobitoarea, aceasta iese curată.
- Se lasă brioşele încă 5 minute în tavă, apoi se scot cu grijă pentru că sunt foarte fragede, şi se lasă să se răcească complet.
- Opţional se pot servi pudrate cu zahăr vanilat.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
imprimante etichete a zis
am testat reteta si mi-au placut la nebunie.
Iuliana a zis
Nu pot decat sa ma bucur 🙂