Go Back
+ servings
Cheese cake fără coacere cu caramel şi nuci pecan
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Cheese cake fără coacere cu caramel şi nuci pecan

Cheese cake fără coacere cu caramel şi nuci pecan, un desert uşor de făcut, pentru care nici măcar nu aprinzi cuptorul! Delicios şi aromat!
Preparare15 minutes
Timp total15 minutes
Categorie: Desert
Cuisine: Romaneasca
Porții: 10
Calories: 393kcal

Ingrediente

pentru o formă rotundă, cu margini detaşabile, de 18 cm

  • 180 g biscuiţi digestivi
  • 50 g unt 82% cu grăsime
  • 650 g brânză ricotta sau urdă sau brânză de vaci grasă
  • 150 g zahăr pudră
  • coaja rasă de la ½ de lămâie
  • seminţele unei păstăi de vanilie
  • 15 g gelatină granule
  • 180 ml lapte
  • 100 g nuci pecan
  • 100 g sos de caramel sărat vezi aici reţeta

Mod de preparare

  • Măcinăm biscuiţii şi adăugăm peste ei untul topit. Amestecăm bine cu o lingură pentru ca untul să ajungă să umezească întreaga pudră de biscuiţi.
  • Turnăm amestecul de biscuiţi şi unt într-o formă de tort cu margini detaşabile şi presăm bine cu o lingură sau cu fundul unui pahar. Trebuie să obţinem un blat compact, cu grosime uniformă.
  • Dăm blatul la frigider cât timp ne ocupăm de nuci şi de cremă.
  • Punem nucile într-o tigaie antiaderentă şi le uscăm timp de câteva minute, amestecând din când în când să nu se ardă. Vi se vor părea uşor "gumate", dar după ce se răcesc, devin crocante şi casante.
  • Păstrăm deoparte vreo 10-15 nuci mai arătoase pentru decor, restul le mărunţim cu un cuţit.
  • Punem gelatina la hidratat în cei 180 ml de lapte rece. După 10 minute încălzim gelatina la bain marie pentru a o topi. Atenţie să nu fiarbă pentru că îşi pierde proprietăţile!
  • Amestecăm brânza cu zahărul pudră, coaja de lămâine şi seminţele de vanilie.
  • Adăugăm gelatina topită, cam ¾ din nucile mărunţite şi amestecăm să omogenizăm compoziţia.
  • Turnăm crema de brânză peste blatul de biscuiţi, nivelăm, iar deasupra presărăm restul de nuci mărunţite.
  • Decorăm cu nucile întregi şi lăsăm cheesecake-ul la frigider pentru cel puţin 4 ore, sau de pe o zi pe alta.
  • Înainte de servire, turnăm cu generozitate sos de caramel sărat peste cheesecake-ul nostru cu nuci pecan.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 393kcal | Carbohidrați: 40g | Proteine: 12g | Grăsimi: 22g | Colesterol: 46mg | Fibre: 2g | Zahăr: 22g | Vitamina A: 458IU | Calciu: 174mg