• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Torturi

    Cheese cake fără coacere cu caramel şi nuci pecan

    Publicat la 5 iunie 2017 de Iuliana Sbîrnea - 4 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Cheese cake fără coacere cu caramel şi nuci pecan, un desert uşor de făcut, delicios şi aromat

    Say cheeeese! 🙂

    Ei, glumesc, nu trebuie să spuneţi nimic! De fapt după ce o să gustaţi din cheesecake-ul asta cu caramel şi nuci pecan super-crocante, o să zâmbiţi de bună voie ziua-ntreagă, fără să mai spuneţi "brânză" în limba engleză!

    Cheese cake fără coacere cu caramel şi nuci pecan

    Făcând o documentare sumară pentru reţeta de azi, am aflat cu surprindere că cheesecake-ul nu a fost inventat de către americani aşa cum în mod ignorant credeam eu, ci de către...n-o să ghiciţi! De către greci! Da, cine ar fi crezut că cheesecake-ul era foarte popular în Grecia antică! Drept e că varianta grecească era diferită de ceea ce ştim noi astăzi, cred că semăna mai degrabă cu pasca şi avea oarece conotaţii religioase, ceea ce nu ne miră, nu-i aşa? Cum nu ne miră nici faptul că totuşi americanii sunt cei care au modernizat reţeta asta până au adus-o la forma cea mai simplă cu putinţă pe care o poate avea o prăjitură: blat de biscuiţi zdrobiţi, cu umplutură fără coacere şi fără cine ştie ce decor. Adică minim de efort, deliciu maxim. Cum să nu-ţi placă!

    Cu privire la umpluturi, limita e dată doar de creativitatea bucătarului. Orice merge amestecat cu brânză, e binevenit într-un cheesecake. Şi cum cu brânză merge cam orice, de la fructe uscate sau proaspete, până la ciocolată şi nuci, vă daţi seama cu câte combinaţii avem de-a face?

    Eu am amestecat în reţeta de astăzi brânza ricotta cu sos de caramel sărat şi cu nuci pecan. Mi s-a învârtit câteva zile în minte combinaţia asta, până nu mi-a mai dat pace.

    Nu uitați și de gelatină foi sau granule care face ca toate bunătățile astea să stea frumos împreună!

    Cheese cake fără coacere cu caramel şi nuci pecan

    Să vă spun acum de ce am ales nucile pecan la prăjitura asta şi n-am fost patrioată să o fac cu nuci româneşti. Nu că nu ar fi bune şi ale noastre, dar nucile pecan sunt mai aromate şi mai dulci, au coaja mai subţire şi deloc amară, şi devin foarte crocante dacă le uscăm puţin în tigaie. Aşa rămân şi după ce le ascundem în crema de brânză.

    Cel puţin la reţeta asta, vă rog eu să nu mărunţiţi nucile pecan la chopper, pentru că riscaţi să le transformaţi în faină! Vrem să găsim bucăţele mari şi crocante în umplutură. E suficient să le puneţi pe un fund de lemn şi să le tocaţi cu un cuţit bine ascuţit.

    Cheese cake fără coacere cu caramel şi nuci pecan

    Cum ziceam, reţeta asta a fost premeditată. Mi-am imaginat textura cremei, aromele, aş zice că trebuia să fiu pregătită pentru ceea ce va urma. Şi totuşi n-am fost, prăjitura asta mi-a întrecut aşteptările! Când am luat prima înghiţitură de cheesecake cu caramel şi nuci pecan, îmi venea să mă ciupesc singură ca să mă conving că nu cumva am murit şi am ajuns în rai. Nu murisem! De bucurie, mi-am mai tăiat o felie şi am mulţumit în gând poporului american prieten care a inventat cheesecake-ul fără coacere şi fără muncă multă.

    Cheese cake fără coacere cu caramel şi nuci pecan

    Mod de preparare cheese cake fără coacere cu caramel şi nuci pecan

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Cheese cake fără coacere cu caramel şi nuci pecan

    Cheese cake fără coacere cu caramel şi nuci pecan

    Cheese cake fără coacere cu caramel şi nuci pecan, un desert uşor de făcut, pentru care nici măcar nu aprinzi cuptorul! Delicios şi aromat!
    5 from 2 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 15 minutes minutes
    Timp total: 15 minutes minutes
    Număr de porții: 10
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    formă rotundă cu inel
    chopper electric
    chopper electric

    Ingrediente
     

    pentru o formă rotundă, cu margini detaşabile, de 18 cm

    • 180 g biscuiţi digestivi
    • 50 g unt 82% cu grăsime
    • 650 g brânză ricotta (sau urdă sau brânză de vaci grasă)
    • 150 g zahăr pudră
    • coaja rasă de la ½ de lămâie
    • seminţele unei păstăi de vanilie
    • 15 g gelatină granule
    • 180 ml lapte
    • 100 g nuci pecan
    • 100 g sos de caramel sărat (vezi aici reţeta)

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Măcinăm biscuiţii şi adăugăm peste ei untul topit. Amestecăm bine cu o lingură pentru ca untul să ajungă să umezească întreaga pudră de biscuiţi.
    • Turnăm amestecul de biscuiţi şi unt într-o formă de tort cu margini detaşabile şi presăm bine cu o lingură sau cu fundul unui pahar. Trebuie să obţinem un blat compact, cu grosime uniformă.
    • Dăm blatul la frigider cât timp ne ocupăm de nuci şi de cremă.
    • Punem nucile într-o tigaie antiaderentă şi le uscăm timp de câteva minute, amestecând din când în când să nu se ardă. Vi se vor părea uşor "gumate", dar după ce se răcesc, devin crocante şi casante.
    • Păstrăm deoparte vreo 10-15 nuci mai arătoase pentru decor, restul le mărunţim cu un cuţit.
    • Punem gelatina la hidratat în cei 180 ml de lapte rece. După 10 minute încălzim gelatina la bain marie pentru a o topi. Atenţie să nu fiarbă pentru că îşi pierde proprietăţile!
    • Amestecăm brânza cu zahărul pudră, coaja de lămâine şi seminţele de vanilie.
    • Adăugăm gelatina topită, cam ¾ din nucile mărunţite şi amestecăm să omogenizăm compoziţia.
    • Turnăm crema de brânză peste blatul de biscuiţi, nivelăm, iar deasupra presărăm restul de nuci mărunţite.
    • Decorăm cu nucile întregi şi lăsăm cheesecake-ul la frigider pentru cel puţin 4 ore, sau de pe o zi pe alta.
    • Înainte de servire, turnăm cu generozitate sos de caramel sărat peste cheesecake-ul nostru cu nuci pecan.
    Valori nutriționale
    Cheese cake fără coacere cu caramel şi nuci pecan
    Valori per porție
    Calorii
    393
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    22
    g
    34
    %
    Colesterol
     
    46
    mg
    15
    %
    Carbohidrați
     
    40
    g
    13
    %
    Fibre
     
    2
    g
    8
    %
    Zahăr
     
    22
    g
    24
    %
    Proteine
     
    12
    g
    24
    %
    Vitamina A
     
    458
    IU
    9
    %
    Calciu
     
    174
    mg
    17
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Cheese cake fără coacere cu caramel şi nuci pecan

    Poftă bună la cheese cake fără coacere cu caramel şi nuci pecan!

    Din aceeași categorie

    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Cel mai bun tort de ciocolată rețeta rusească de tort moale și umed
      Tort de ciocolată - rețeta rusească de tort moale și umed
    • castron cu cremă pentru prajituri cu cafea ness si nuci
      Cremă cu nuci opărite și cafea (ness) - rețeta simplă cu mascarpone
    • sfaturi pentru deserturi reusite
      30 de sfaturi pentru deserturi reușite. Aplică-le și vezi diferența!

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Nicoleta Ghinga

      aprilie 29, 2021 at 12:41 pm

      La ingrediente ați scris 180 ml lapte iar in descrierea retetei, ati scris punem gelatina in cei 100 ml lapte rece... Care este gramajul corect pt lapte?
      Mulțumesc!

      Răspunde
      • Iuliana

        aprilie 29, 2021 at 2:00 pm

        Scuze! Sunt 180 ml. Corectez imediat. Mulțumesc pentru atenționare!

        Răspunde
        • Nicoleta Ghinga

          aprilie 29, 2021 at 2:33 pm

          Eu mulțumesc pentru clarificare!!! Sărbători fericite vă doresc! Numai bine!

          Răspunde
          • Iuliana

            aprilie 29, 2021 at 2:40 pm

            Paște cu liniște și bucurie vă doresc și eu!

            Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.