Go Back
+ servings
Pulpă de curcan la tavă cu cartofi şi rozmarin
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Pulpă de curcan la tavă cu cartofi şi rozmarin

Preparare10 minutes
Gătire1 hour
Timp total1 hour 10 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 4

Ingrediente

  • aprox. 800 g carne de curcan pulpă, piept
  • 8 cartofi
  • 3-4 ardei graşi eu am avut kapia
  • 20 ml ulei
  • 100 ml de apă
  • 4-5 căţei de usturoi
  • câteva crenguţe de rozmarin proaspăt
  • seminţe de chimen
  • piper negru boabe
  • boia de ardei dulce
  • sare după gust

Mod de preparare

  • Încingeţi cuptorul la 180 de grade şi ungeţi cu ulei o tavă potrivită ca mărime.
  • Condimentaţi carnea pe toate părţile.
  • Aşezaţi carnea şi legumele în tavă.
  • Condimentaţi şi legumele, puneţi usturoiul şi rozmarinul.
  • Picuraţi puţin ulei peste cartofi. Turnaţi şi 100 ml de apă.
  • Acoperiţi tava cu o folie de aluminiu sau cu o hârtie de copt şi daţi-o la cuptor pentru 45-50 de minute.
  • După acest timp, îndepărtaţi folia de aluminiu şi testaţi cu o furculiţă să vedeţi dacă e suficient de pătrunsă carnea. Lăsaţi friptura la cuptor înca 10-15 minute până se rumeneşte frumos.
  • Serviţi friptura imediat, alături de o salată verde.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!