Tocăm mărunt ceapa, prazul şi ardeiul şi le călim câteva minute în uleiul încins, până când ceapa devine sticloasă.
Adăugăm cartoful, morcovul și țelina tăiate cuburi, boabele de mazăre şi o ceşcuţă de apă. Asezonăm cu sare și piper după gust și ascundem frunza de dafin printre legume să le dea gust bun.
După vreo 10 minute punem în cratiță și cuburile de dovlecel și pe cele de ciuperci. Fiind pline de apă, dovlecelul și ciupercile se gătesc mai repede, de aceea le punem mai târziu decât restul legumelor.
Lăsăm legumele să fiarbă acoperite cu capac, la foc mic, cam 20 de minute până când cartofii vor fi fierţi.
Tăiem roşiile cuburi şi le adăugăm peste legume. Lăsăm să fiarbă din nou la foc mic în jur de 10 minute.
Dăm mâncarea deoparte şi presărăm pătrunjelul tocat fin, apoi putem servi.