Go Back
+ servings
Ghiveci de legume fel de fel
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 8 votes

Ghiveci de legume

Preparare15 minutes
Gătire25 minutes
Timp total40 minutes
Categorie: Retete de post
Porții: 4

Ingrediente

  • 2 cartofi
  • 1 ceapă
  • 1 fir de praz partea albă
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei gras
  • 1 dovlecel
  • ½ de țelină
  • ½ cană de mazăre
  • 2-3 ciuperci mari
  • 3-4 roșii sau o conservă de cuburi de roșii
  • 70 ml de ulei
  • sare și piper după gust
  • 1 frunză de dafin
  • pătrunjel verde pentru servit

Mod de preparare

  • Tocăm mărunt ceapa, prazul şi ardeiul şi le călim câteva minute în uleiul încins, până când ceapa devine sticloasă.
  • Adăugăm cartoful, morcovul și țelina tăiate cuburi, boabele de mazăre şi o ceşcuţă de apă. Asezonăm cu sare și piper după gust și ascundem frunza de dafin printre legume să le dea gust bun.
  • După vreo 10 minute punem în cratiță și cuburile de dovlecel și pe cele de ciuperci. Fiind pline de apă, dovlecelul și ciupercile se gătesc mai repede, de aceea le punem mai târziu decât restul legumelor.
  • Lăsăm legumele să fiarbă acoperite cu capac, la foc mic, cam 20 de minute până când cartofii vor fi fierţi.
  • Tăiem roşiile cuburi şi le adăugăm peste legume. Lăsăm să fiarbă din nou la foc mic în jur de 10 minute.
  • Dăm mâncarea deoparte şi presărăm pătrunjelul tocat fin, apoi putem servi.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!