Go Back
+ servings
Cornuleţe fragede şi vanilate cu rahat
Tipărește rețeta
0 from 0 votes

Cornuleţe fragede şi vanilate cu rahat

Preparare1 hr 10 mins
Gătire15 mins
Timp total1 hr 25 mins
Categorie: Desert
Porții: 2 -3 tăvi

Ingrediente

  • 250 g untură
  • 200 g smântână cu min. 20% grăsime
  • 25 g de drojdie 1 cub
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 linguriţă de coajă de lămâie
  • 1 lingură de zahăr vanilat
  • aprox. 900 g de făină
  • un praf de sare
  • 250 g rahat
  • zahăr vanilat pentru pudrat

Mod de preparare

  • Se cerne făina împreună cu un praf de sare într-un bol încăpător.
  • Se freacă puţin drojdia cu o lingură de zahăr vanilat, cât să se înmoaie şi să se desfacă, apoi se pune în bolul cu făină.
  • Se adaugă untura, smântâna, cele două gălbenuşuri şi coaja rasă de lămâie.
  • Se frământă rapid, doar până obţinem un aluat omogen, nu mai mult. Dacă vi se pare că aluatul este prea moale, puteţi să mai adaugaţi puţină făină.
  • Se acoperă bolul cu un prosopel şi se lasă aluatul să crească 1 oră într-un loc călduţ, ferit de curent.
  • Se rup bucăţi din aluat şi se întind cu sucitorul în foi rotunde cam de 2 mm grosime.
  • Se taie foaia rotundă în 8 sau 12 triunghiuri, depinde cât de mari vreţi să fie cornuleţele. Cu cât sunt mai micuţe, cu atât sunt mai elegante.
  • Se pun bucăţele de rahat pe capete, apoi se rulează cornuleţele de la bază către vârf şi se așează în tava tapetată cu hârtie de copt.
  • Se aprinde cuptorul la 180 de grade şi cât timp acesta se încălzeşte, se mai lasă cornuleţele să crească în tavă.
  • Se coc cornuleţele timp de 15 minute. Când sunt gata, se pudrează generos cu zahăr.
  • Se păstrează în cutii de carton şi sunt la fel de bune chiar şi după 2 săptămâni.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!