Go Back
+ servings
Tort simplu de mere decorat cu frisca si scortisoara
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Tort simplu de mere decorat cu frişcă şi scorţişoară

Încearcă această rețetă de tort simplu de mere, cu blat de pandișpan însiropat, decorat cu frișcă naturală și pudrat cu scorțișoară. E desertul perfect pentru o masă de familie!
Preparare15 minutes
Gătire25 minutes
Timp total40 minutes
Categorie: Desert
Cuisine: Romaneasca
Porții: 6
Calories: 423kcal

Ingrediente

pentru o formă cu diametrul de 20 cm

  • 3-4 mere
  • 3 ouă
  • 4 linguri de zahăr 3 în blat, 1 presărată peste mere
  • 3 linguri de făină
  • 50 g unt rece
  • ½ linguriţă pudră de vanilie
  • 200 ml smântână pentru frişcă
  • 1 linguriţă de zahăr pudră
  • 1-2 linguriţe de scorţişoară pudră

sirop - opţional

  • 80 g zahăr
  • 150 ml de apă
  • 1 linguriţă de extract de vanilie

Mod de preparare

  • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi ungeţi cu unt o formă rotundă cu diametrul de 20 cm.
  • Merele curăţate de coajă şi cotoare se taie în jumătăţi şi se aşează în formă.
  • Presăraţi o lingură de zahăr tos peste mere şi tot peste mere puneţi untul rece taiat cubuleţe.
  • Daţi merele la cuptor pentru 10-15 minute, cât timp vă ocupaţi de blat.
  • Bateţi spumă albuşurile până nu mai cad de pe teluri. Adăugaţi zahărul şi bateţi albuşurile până se întăresc din nou.
  • Încoporaţi gălbenuşurile pe rând, apoi făina cernută şi pudra de vanilie.
  • Scoateţi forma din cuptor şi turnaţi blatul peste mere. Daţi din nou la cuptor pentru aproximativ 25 de minute, până când blatul devine auriu şi elastic şi trece testul cu scobitoarea.
  • Dacă doriţi să însiropaţi tortul, cât timp acesta stă la cuptor, faceţi un sirop din 80 g de zahăr şi 150 ml de apă. După ce se răceşte siropul adăugaţi extractul de vanilie.
  • Scoateţi tortul din cuptor şi treceţi cu un cuţit de jur împrejurul blatului ca să îl desprindeţi de formă. Lăsaţi tortul 10-15 minute să se răcească în formă, apoi turnaţi siropul din loc în loc folosind o lingură, după care îl puteţi răsturna pe un platou.
  • Bateţi frişca din smântână împreună cu zahărul pudră.
  • Ornaţi tortul cum vă place, iar la final, opţional îl puteţi presăra cu scorţişoară pudră.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 423kcal | Carbohidrați: 54g | Proteine: 6g | Grăsimi: 22g | Colesterol: 157mg | Fibre: 2g | Zahăr: 39g | Vitamina A: 854IU | Calciu: 51mg