Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Torturi

Tort simplu de mere decorat cu frişcă şi scorţişoară

156 shares
Mergi la rețetă

Încearcă această rețetă de tort simplu de mere, cu blat de pandișpan însiropat, decorat cu frișcă naturală și pudrat cu scorțișoară. E desertul perfect pentru o masă de familie!

Cred că reţeta de tort de mere e foarte bine cunoscută de toată lumea. Fiecare gospodină îl particularizează după gustul propriu: cu mere întregi sau tăiate felii, cu frişcă sau cu bezea, simplu sau cu adaosuri de nuci, dulceaţă sau rahat, cu merele caramelizate sau nu... Atâtea variante şi toate delicoase! Oricum ar fi făcut, nu-mi amintesc să fi mâncat vreodată un tort de mere care să nu-mi placă.

Tort simplu de mere decorat cu frisca si scortisoara

De cele mai multe ori fac tortul cu mere caramelizate . Capătă un gust deosebit şi o culoare minunată pe care parcă e şi păcat să o acoperi cu frişcă sau bezea. Mai arunc prin cratiţă, peste mere, ce am la îndemână, de obicei nuci tocate mărunt, sau umplu găurile rămase în locul cotoarelor cu bucăţele colorate de rahat.

Rețeta acestui tort o puteți vedea în format video pe canalul meu de YouTube . Click pe fotografia de mai jos:

De data asta am făcut un tortuleţ rapid, doar pentru noi, cei ai casei, şi l-am lăsat simplu, fără zahăr caramelizat. Merele le-am curaţat şi le-am tăiat în jumătăţi pentru că am folosit o cratiţă micuţă, nu foarte înaltă. Dacă puneam merele întregi nu mai aveam loc să pun blatul 😀

Tort simplu de mere decorat cu frisca si scortisoara

Ştiu că în reţeta considerată tradiţională (care o fi aia?) blatul rămâne uscat, dar eu am oarece nostalgii din copilărie cu prăjituri bine însiropate şi mai ales când am de-a face cu un blat aerat din pandişpan, nu rezist fără să-i torn un pic de sirop aromat.

Pentru că merele merg de minune cu scorţişoara, am presărat puţină pudră peste învelişul generos de frişcă naturală. Dacă şi voi iubiţi scorţişoara, sunt convinsă că o să vă placă metoda mea. Aroma de scorţişoară e mai pregnantă în acest fel decât dacă aş fi pus-o peste mere înainte să le bag la cuptor, de exemplu.

presărăm scorțișoară peste frișcă

Vă mai spun doar că în caz de nevoie, găsiţi pe blog şi reţeta tortului de mere în varianta de post şi gata, vă las să vă apucaţi de treabă! 🙂

Mod de preparare tort simplu de mere decorat cu frişcă şi scorţişoară

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Tort simplu de mere decorat cu frisca si scortisoara

Tort simplu de mere decorat cu frişcă şi scorţişoară

Încearcă această rețetă de tort simplu de mere, cu blat de pandișpan însiropat, decorat cu frișcă naturală și pudrat cu scorțișoară. E desertul perfect pentru o masă de familie!
5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 25 minutes minutes
Timp total: 40 minutes minutes
Număr de porții: 6
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână

Ingrediente
 

pentru o formă cu diametrul de 20 cm

  • 3-4 mere
  • 3 ouă
  • 4 linguri de zahăr (3 în blat, 1 presărată peste mere)
  • 3 linguri de făină
  • 50 g unt rece
  • ½ linguriţă pudră de vanilie
  • 200 ml smântână pentru frişcă
  • 1 linguriţă de zahăr pudră
  • 1-2 linguriţe de scorţişoară pudră

sirop - opţional

  • 80 g zahăr
  • 150 ml de apă
  • 1 linguriţă de extract de vanilie

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi ungeţi cu unt o formă rotundă cu diametrul de 20 cm.
  • Merele curăţate de coajă şi cotoare se taie în jumătăţi şi se aşează în formă.
  • Presăraţi o lingură de zahăr tos peste mere şi tot peste mere puneţi untul rece taiat cubuleţe.
  • Daţi merele la cuptor pentru 10-15 minute, cât timp vă ocupaţi de blat.
  • Bateţi spumă albuşurile până nu mai cad de pe teluri. Adăugaţi zahărul şi bateţi albuşurile până se întăresc din nou.
  • Încoporaţi gălbenuşurile pe rând, apoi făina cernută şi pudra de vanilie.
  • Scoateţi forma din cuptor şi turnaţi blatul peste mere. Daţi din nou la cuptor pentru aproximativ 25 de minute, până când blatul devine auriu şi elastic şi trece testul cu scobitoarea.
  • Dacă doriţi să însiropaţi tortul, cât timp acesta stă la cuptor, faceţi un sirop din 80 g de zahăr şi 150 ml de apă. După ce se răceşte siropul adăugaţi extractul de vanilie.
  • Scoateţi tortul din cuptor şi treceţi cu un cuţit de jur împrejurul blatului ca să îl desprindeţi de formă. Lăsaţi tortul 10-15 minute să se răcească în formă, apoi turnaţi siropul din loc în loc folosind o lingură, după care îl puteţi răsturna pe un platou.
  • Bateţi frişca din smântână împreună cu zahărul pudră.
  • Ornaţi tortul cum vă place, iar la final, opţional îl puteţi presăra cu scorţişoară pudră.
Valori nutriționale
Tort simplu de mere decorat cu frişcă şi scorţişoară
Valori per porție
Calorii
423
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
22
g
34
%
Colesterol
 
157
mg
52
%
Carbohidrați
 
54
g
18
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
39
g
43
%
Proteine
 
6
g
12
%
Vitamina A
 
854
IU
17
%
Calciu
 
51
mg
5
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Tort simplu de mere decorat cu frisca si scortisoara

Poftă bună la o felie de tort simplu de mere decorat cu frişcă şi scorţişoară!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Tort unguresc de clătite în straturi, cu cremă de cacao – felie servită pe farfurie albă
    Tort de clătite cu cacao – rețeta ungurească de clătite „alunecate” cum n-ai mai mâncat!
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort Paradis cu cremă de brânză (urdă) și fructe din compot
    Tort Paradis cu cremă de brânză și fructe – rețetă ușoară pentru ocazii speciale
  • tort cu crema de vanilie si blat cu cacao
    Tort cu cremă de vanilie și blat de cacao
156 shares

Comentarii

  1. Flori a zis

    aprilie 07, 2022 at 9:16 pm

    5 stars
    Buna seara!De la tortul cu mere coapte și mascarpone pe care l-am făcut ultima oară și a ieșit excepțional,a venit rândul acestui tort.Absolut delicios🤗😋Și e foarte economic și cu ingrediente la îndemână.Prima oară vroiam sa fac prăjitură simpla cu mere și lapte bătut îmi plăcea că avea multe mere in aluat, dar apoi am văzut tortuletul acesta.Chiar se simte mai bine scorțișoară pusă deasupra pe frișcă decât pe mere.O bunătate.Data viitoare o sa fac prăjitură cu lapte bătut,sau parizienele cu mere,parca ar mai merge și ceva dulce cu aluat dospit.Multumim d-na Iuliana pt toate rețetele delicioase.O seara frumoasa!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      aprilie 08, 2022 at 7:31 am

      Tare mult mă bucur că v-a plăcut și acest tort.
      Adevărul e că parcă orice desert cu mere e bun, fiecare are farmecul lui.
      Mulțumesc tare mult! O zi frumoasă vă doresc și vă mai aștept pe la mine!

      Răspunde
5 from 2 votes (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
  • Salată de castraveți cu sos cremos de iaurt și mărar, decorată cu rondele de ceapă roșie și mărar verde.
    Salată de castraveți cu iaurt grecesc și mărar – rețeta perfectă de vară
  • Gros-plan cu paste în sos de roșii și brânză Feta, decorate cu busuioc proaspăt, alături de un pahar cu vin rosé
    Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă
  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.