• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Torturi

    Tort simplu de mere decorat cu frişcă şi scorţişoară

    Publicat la 25 ianuarie 2017 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Încearcă această rețetă de tort simplu de mere, cu blat de pandișpan însiropat, decorat cu frișcă naturală și pudrat cu scorțișoară. E desertul perfect pentru o masă de familie!

    Cred că reţeta de tort de mere e foarte bine cunoscută de toată lumea. Fiecare gospodină îl particularizează după gustul propriu: cu mere întregi sau tăiate felii, cu frişcă sau cu bezea, simplu sau cu adaosuri de nuci, dulceaţă sau rahat, cu merele caramelizate sau nu... Atâtea variante şi toate delicoase! Oricum ar fi făcut, nu-mi amintesc să fi mâncat vreodată un tort de mere care să nu-mi placă.

    Tort simplu de mere decorat cu frisca si scortisoara

    De cele mai multe ori fac tortul cu mere caramelizate. Capătă un gust deosebit şi o culoare minunată pe care parcă e şi păcat să o acoperi cu frişcă sau bezea. Mai arunc prin cratiţă, peste mere, ce am la îndemână, de obicei nuci tocate mărunt, sau umplu găurile rămase în locul cotoarelor cu bucăţele colorate de rahat.

    Rețeta acestui tort o puteți vedea în format video pe canalul meu de YouTube. Click pe fotografia de mai jos:

    De data asta am făcut un tortuleţ rapid, doar pentru noi, cei ai casei, şi l-am lăsat simplu, fără zahăr caramelizat. Merele le-am curaţat şi le-am tăiat în jumătăţi pentru că am folosit o cratiţă micuţă, nu foarte înaltă. Dacă puneam merele întregi nu mai aveam loc să pun blatul 😀

    Tort simplu de mere decorat cu frisca si scortisoara

    Ştiu că în reţeta considerată tradiţională (care o fi aia?) blatul rămâne uscat, dar eu am oarece nostalgii din copilărie cu prăjituri bine însiropate şi mai ales când am de-a face cu un blat aerat din pandişpan, nu rezist fără să-i torn un pic de sirop aromat.

    Pentru că merele merg de minune cu scorţişoara, am presărat puţină pudră peste învelişul generos de frişcă naturală. Dacă şi voi iubiţi scorţişoara, sunt convinsă că o să vă placă metoda mea. Aroma de scorţişoară e mai pregnantă în acest fel decât dacă aş fi pus-o peste mere înainte să le bag la cuptor, de exemplu.

    presărăm scorțișoară peste frișcă

    Vă mai spun doar că în caz de nevoie, găsiţi pe blog şi reţeta tortului de mere în varianta de post şi gata, vă las să vă apucaţi de treabă! 🙂

    Mod de preparare tort simplu de mere decorat cu frişcă şi scorţişoară

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Tort simplu de mere decorat cu frisca si scortisoara

    Tort simplu de mere decorat cu frişcă şi scorţişoară

    Încearcă această rețetă de tort simplu de mere, cu blat de pandișpan însiropat, decorat cu frișcă naturală și pudrat cu scorțișoară. E desertul perfect pentru o masă de familie!
    5 from 2 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 15 minutes minutes
    Gătire: 25 minutes minutes
    Timp total: 40 minutes minutes
    Număr de porții: 6
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    mixer Breville
    mixer de mână

    Ingrediente
     

    pentru o formă cu diametrul de 20 cm

    • 3-4 mere
    • 3 ouă
    • 4 linguri de zahăr (3 în blat, 1 presărată peste mere)
    • 3 linguri de făină
    • 50 g unt rece
    • ½ linguriţă pudră de vanilie
    • 200 ml smântână pentru frişcă
    • 1 linguriţă de zahăr pudră
    • 1-2 linguriţe de scorţişoară pudră

    sirop - opţional

    • 80 g zahăr
    • 150 ml de apă
    • 1 linguriţă de extract de vanilie

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi ungeţi cu unt o formă rotundă cu diametrul de 20 cm.
    • Merele curăţate de coajă şi cotoare se taie în jumătăţi şi se aşează în formă.
    • Presăraţi o lingură de zahăr tos peste mere şi tot peste mere puneţi untul rece taiat cubuleţe.
    • Daţi merele la cuptor pentru 10-15 minute, cât timp vă ocupaţi de blat.
    • Bateţi spumă albuşurile până nu mai cad de pe teluri. Adăugaţi zahărul şi bateţi albuşurile până se întăresc din nou.
    • Încoporaţi gălbenuşurile pe rând, apoi făina cernută şi pudra de vanilie.
    • Scoateţi forma din cuptor şi turnaţi blatul peste mere. Daţi din nou la cuptor pentru aproximativ 25 de minute, până când blatul devine auriu şi elastic şi trece testul cu scobitoarea.
    • Dacă doriţi să însiropaţi tortul, cât timp acesta stă la cuptor, faceţi un sirop din 80 g de zahăr şi 150 ml de apă. După ce se răceşte siropul adăugaţi extractul de vanilie.
    • Scoateţi tortul din cuptor şi treceţi cu un cuţit de jur împrejurul blatului ca să îl desprindeţi de formă. Lăsaţi tortul 10-15 minute să se răcească în formă, apoi turnaţi siropul din loc în loc folosind o lingură, după care îl puteţi răsturna pe un platou.
    • Bateţi frişca din smântână împreună cu zahărul pudră.
    • Ornaţi tortul cum vă place, iar la final, opţional îl puteţi presăra cu scorţişoară pudră.
    Valori nutriționale
    Tort simplu de mere decorat cu frişcă şi scorţişoară
    Valori per porție
    Calorii
    423
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    22
    g
    34
    %
    Colesterol
     
    157
    mg
    52
    %
    Carbohidrați
     
    54
    g
    18
    %
    Fibre
     
    2
    g
    8
    %
    Zahăr
     
    39
    g
    43
    %
    Proteine
     
    6
    g
    12
    %
    Vitamina A
     
    854
    IU
    17
    %
    Calciu
     
    51
    mg
    5
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Tort simplu de mere decorat cu frisca si scortisoara

    Poftă bună la o felie de tort simplu de mere decorat cu frişcă şi scorţişoară!

    Din aceeași categorie

    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Cel mai bun tort de ciocolată rețeta rusească de tort moale și umed
      Tort de ciocolată - rețeta rusească de tort moale și umed
    • castron cu cremă pentru prajituri cu cafea ness si nuci
      Cremă cu nuci opărite și cafea (ness) - rețeta simplă cu mascarpone
    • sfaturi pentru deserturi reusite
      30 de sfaturi pentru deserturi reușite. Aplică-le și vezi diferența!

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Flori

      aprilie 07, 2022 at 9:16 pm

      5 stars
      Buna seara!De la tortul cu mere coapte și mascarpone pe care l-am făcut ultima oară și a ieșit excepțional,a venit rândul acestui tort.Absolut delicios??Și e foarte economic și cu ingrediente la îndemână.Prima oară vroiam sa fac prăjitură simpla cu mere și lapte bătut îmi plăcea că avea multe mere in aluat, dar apoi am văzut tortuletul acesta.Chiar se simte mai bine scorțișoară pusă deasupra pe frișcă decât pe mere.O bunătate.Data viitoare o sa fac prăjitură cu lapte bătut,sau parizienele cu mere,parca ar mai merge și ceva dulce cu aluat dospit.Multumim d-na Iuliana pt toate rețetele delicioase.O seara frumoasa!

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea

        aprilie 08, 2022 at 7:31 am

        Tare mult mă bucur că v-a plăcut și acest tort.
        Adevărul e că parcă orice desert cu mere e bun, fiecare are farmecul lui.
        Mulțumesc tare mult! O zi frumoasă vă doresc și vă mai aștept pe la mine!

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.