Terci de ovăz (porridge) cu banane şi nuci
Terci de ovăz (porridge) , un mic dejun gustos şi hrănitor pe bază de lapte şi fulgi de ovăz, îndulcit cu miere, cu topping de banane şi nuci.
Preparare5 minutes mins
Gătire10 minutes mins
Timp total15 minutes mins
Categorie: Deserturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 2
Calories: 485kcal
- 500 ml de lapte de vacă sau vegetal
- 120 g de fulgi de ovăz fini
- un praf de sare
- 2 banane
- o mână de nuci
- 2-3 linguriţe de miere
- scorţişoară după gust
Se pune laptele la fiert împreuna cu sarea.
Când laptele începe să se umfle, se adaugă fulgii de ovăz şi se lasă să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când cu o lingură de lemn.
Veţi simţi la mână că terciul începe să se îngroaşe. Când ajunge la consistenţa dorită, se ia de pe foc şi se repartizează în castroane.
Se pun deasupra felii de banană, nuci tocate şi scorţişoară.
Se îndulceşte cu miere după gust şi e gata de servit.
Calorii: 485kcal | Carbohidrați: 81g | Proteine: 16g | Grăsimi: 12g | Colesterol: 25mg | Fibre: 10g | Zahăr: 28g