Go Back
+ servings
terci de ovaz (porridge) cu banane si nuci
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 9 votes

Terci de ovăz (porridge) cu banane şi nuci

Terci de ovăz (porridge) , un mic dejun gustos şi hrănitor pe bază de lapte şi fulgi de ovăz, îndulcit cu miere, cu topping de banane şi nuci.
Preparare5 minutes
Gătire10 minutes
Timp total15 minutes
Categorie: Deserturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 2
Calories: 485kcal

Ingrediente

  • 500 ml de lapte de vacă sau vegetal
  • 120 g de fulgi de ovăz fini
  • un praf de sare
  • 2 banane
  • o mână de nuci
  • 2-3 linguriţe de miere
  • scorţişoară după gust

Mod de preparare

  • Se pune laptele la fiert împreuna cu sarea.
  • Când laptele începe să se umfle, se adaugă fulgii de ovăz şi se lasă să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când cu o lingură de lemn.
  • Veţi simţi la mână că terciul începe să se îngroaşe. Când ajunge la consistenţa dorită, se ia de pe foc şi se repartizează în castroane.
  • Se pun deasupra felii de banană, nuci tocate şi scorţişoară.
  • Se îndulceşte cu miere după gust şi e gata de servit.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 485kcal | Carbohidrați: 81g | Proteine: 16g | Grăsimi: 12g | Colesterol: 25mg | Fibre: 10g | Zahăr: 28g