Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Tipărește rețeta
Salvează pe Pinterest
5
from
2
votes
Pastă de năut cu ardei copţi
Preparare
10
minutes
mins
Timp total
10
minutes
mins
Categorie:
Aperitive
Porții:
2
Autor:
Iuliana Sbîrnea
Ingrediente
400
g
de năut fiert
1 conservă
1
ardei kapia copt
2
căţei de usturoi
1
linguriţă de oregano uscat
20
ml
de ulei de măsline
2
linguri de suc de lămâie
un vârf de linguriţă de turmeric
sare şi piper după gust
câteva seminţe de pin pentru presărat deasupra - opţional
Mod de preparare
Se fierbe năutul (dacă nu folosiţi năut din conservă), iar ardeiul kapia se coace şi se curăţă de coajă.
Se pun toate ingredientele în blender sau robot şi se mixează până când obţinem o pastă omogenă şi cremoasă.
Dacă pasta vi se pare prea uscată, mai adăugaţi ulei de măsline sau 2-3 linguri din apa în care a stat năutul.
Punem pasta de năut cu ardei copţi într-un vas potrivit şi o lăsăm la frigider cam 30 de minute ca să se întrepătrundă toate aromele.
Înainte de servire o stropim cu puţin ulei de măsline şi o presărăm cu oregano uscat şi cu sâmburi de pin.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!
Menționează
@iuliana_bucate_aromate
sau tag
#bucatearomate
ca să te putem găsi!