Trecem lama unui cuțit subțire de jur împrejurul formei pe interior, apoi scoatem inelul de tort.
Tăiem o foaie de hârtie de copt de lungime egală cu circumferinţa tortului plus 2 cm, iar ca lăţime trebuie sa fie cu 2-3 cm mai mare decât înălțimea tortului.
Topim ciocolata, o punem într-un poș cu dui subțire (sau într-o pungă mai groasă pe care o înțepați sau căreia îi faceți o tăietură mică la un colţ)
Desenați ce model doriți pe hârtia de copt, lăsaţi 1-2 minute să se întărească puţin ciocolata cât să nu curgă şi să se strice modelul, apoi montaţi hârtia în jurul tortului.
Daţi tortul la frigider pentru 20 de minute. Îndepărtaţi uşor hârtia. Dantela de ciocolată va rămâne în jurul tortului.
Bateţi smântâna împreună cu zahărul pudră până obţineţi o frişcă fermă cu care ornaţi după inspiraţie partea de sus a tortului. Eu am mai presărat câteva picături de ciocolată.