Go Back
+ servings
Tartă de post cu caise şi afineTartă de post cu caise şi afine
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Tartă de post cu caise şi afine

Preparare15 minutes
Gătire40 minutes
Timp total55 minutes
Categorie: Deserturi
Porții: 8

Ingrediente

blatul - pentru o formă de tartă cu diametrul de 26 cm

umplutura

  • 350 g caise fără sâmburi
  • 200 g afine
  • 100 g zahăr am folosit tot zahăr de melasă
  • 2 linguriţe rase de amidon alimentar

Mod de preparare

  • Se pun într-un castron: făina cernută, praful de copt, sarea şi 50 g de zahăr.
  • Se adaugă uleiul şi se frământă cu mâna până obțineți un aluat nisipos.
  • Adăugaţi 2 linguri de apă rece şi continuaţi să frământaţi până când simţiţi la mână că aluatul începe să se lege. La nevoie mai adăugaţi apă, puţin câte puţin până când obţineţi o bilă de aluat elastic şi bine legat.
  • Înfăşuraţi aluatul într-o folie alimentară şi lăsaţi-l să se odihnească la frigider 30-45 de minute.
  • Presăraţi făină pe blatul de lucru, întindeți aluatul cu sucitorul obţinând o foaie cu grosime uniformă şi diametru puţin mai mare decât al formei de tartă.
  • Puneți aluatul în formă, modelați cu degetele pe margine și tăiați excesul.
  • Într-un bol, amestecaţi feliile de caise cu 50 g de zahăr şi 1 linguriţă de amidon.
  • Separat, în alt bol, amestecaţi afinele cu restul de zahăr şi
  • Aşezaţi fructele peste aluatul de tartă.
  • Daţi tarta la cuptorul în prealabil încins la 190 de grade, pentru 35-40 de minute, până când fructele s-au înmuiat şi caisele încep să se rumenească uşor.

Notă

Nu aruncaţi marginile de aluat pe care le îndepărtaţi! Frământaţi-le puţin, întindeţi cu sucitorul o foaie şi decupaţi câteva fursecuri pe care le presăraţi cu puţin zahăr care se va carameliza frumos. Fursecurile le puteţi coace odată cu tarta într-o tăviţă mai mică.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!