Go Back
+ servings
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Friptură de pui cu sos de parmezan

Preparare5 minutes
Gătire30 minutes
Timp total35 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 2

Ingrediente

pentru 2 porţii

    friptura de pui

    • 500 g carne de pui piept, pulpe, pulpe dezosate
    • ½ linguriţă de seminţe de chimen
    • ½ linguriţă de cimbru uscat
    • ½ linguriţă boia de ardei dulce
    • sare piper proaspăt măcinat
    • 100 ml de ulei

    sos

    • 200 ml de smântână de gătit
    • 50 g parmezan
    • 1 vârf de linguriţă de nucşoară măcinată
    • piper mozaic boabe
    • sare

    Mod de preparare

    • Se amestecă uleiul cu toate condimentele din listă.
    • Se unge carnea de pui cu uleiul aromatizat şi se lasă să stea la marinat cel puţin o oră ca să se împrietenească foarte bine mirodeniile.
    • Se pune apoi carnea pe grătar sau şi mai simplu, se pune în tavă, se adaugă putină apă sau vin şi se bagă în cuptorul încins la 180 de grade. Ar trebui să fie gata, fragedă şi frumos rumenită cam în 30 de minute.
    • Cu 10 minute înainte să fie carnea gata, ne apucăm să preparăm sosul.
    • Într-o tigaie punem la încălzit smântâna, cu parmezanul ras fin, puţină nucşoară rasă şi câteva boabe de piper.
    • Lăsăm sosul să dea 2-3 clocote la foc moderat spre mic amestecând continuu în tigaie să nu se lipească.
    • Aşezăm carnea pe farfurii şi turnăm sosul de smântână şi parmezan deasupra.
    • Se poate servi cu orice garnitură vă place sau cu o salată verde sau de crudităţi.
    Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!