O reţetă simplă, rapidă şi la îndemâna oricui. Doar sosul de parmezan poate suna niţel pretenţios, că parmezanul e mai din import, aşa, nu e brânză de-a noastră şi nu mulţi îl au în mod curent în frigider. Dacă nu aveţi parmezan, sau nu vă place în mod deosebit, acesta se poate înlocui cel puţin în reţeta de azi, cu orice brânză de vacă, maturată şi foarte uscată.
Eu am mereu fie o bucată de parmezan întreg, fie un plic cu parmezan ras care se păstrează foarte bine în frigider dacă este închis etanş. Folosesc parmezanul la unele reţete de supă-cremă cărora le îmbogăţeşte şi le completează minunat gustul şi desigur la pizza şi paste.
Dar parmezanul poate fi folosit şi la carne, iată că gustul său puternic, uşor picant a dat o aromă deosebită sosului de smântână pe care l-am făcut pentru friptura de pui din reţeta de astăzi. Sper să vă placă şi vouă 🙂
Mod de preparare friptură de pui cu sos de parmezan
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
pentru 2 porţii
friptura de pui
- 500 g carne de pui (piept, pulpe, pulpe dezosate)
- ½ linguriţă de seminţe de chimen
- ½ linguriţă de cimbru uscat
- ½ linguriţă boia de ardei dulce
- sare (piper proaspăt măcinat)
- 100 ml de ulei
sos
- 200 ml de smântână de gătit
- 50 g parmezan
- 1 vârf de linguriţă de nucşoară măcinată
- piper mozaic boabe
- sare
Instrucțiuni de preparare
- Se amestecă uleiul cu toate condimentele din listă.
- Se unge carnea de pui cu uleiul aromatizat şi se lasă să stea la marinat cel puţin o oră ca să se împrietenească foarte bine mirodeniile.
- Se pune apoi carnea pe grătar sau şi mai simplu, se pune în tavă, se adaugă putină apă sau vin şi se bagă în cuptorul încins la 180 de grade. Ar trebui să fie gata, fragedă şi frumos rumenită cam în 30 de minute.
- Cu 10 minute înainte să fie carnea gata, ne apucăm să preparăm sosul.
- Într-o tigaie punem la încălzit smântâna, cu parmezanul ras fin, puţină nucşoară rasă şi câteva boabe de piper.
- Lăsăm sosul să dea 2-3 clocote la foc moderat spre mic amestecând continuu în tigaie să nu se lipească.
- Aşezăm carnea pe farfurii şi turnăm sosul de smântână şi parmezan deasupra.
- Se poate servi cu orice garnitură vă place sau cu o salată verde sau de crudităţi.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Poftă bună la friptura de pui cu sos de parmezan!
Claudia
Yam, yam, cred ca a fost tare buuun 🙂
Iuliana
A fost si o sa mai fie, ca repetam neaparat 🙂