Pentru că prepararea blatului durează foarte puţin, e bine ca înainte să vă apucaţi de treabă să aprindeţi cuptorul la 170 de grade.
Prunele fără sâmburi se taie în jumătăţi sau sferturi, depinde cât sunt de mari.
Gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi cu un praf de sare pană se albesc şi îşi măresc volumul.
Brânza de vaci se amestecă cu iaurtul și untul topit, apoi se toarnă peste gălbenuşuri. Se adaugă coaja de lămâie şi extractul de vanilie şi se omogenizează compoziţia.
Făina împreună cu praful de copt se toarnă în ploaie peste amestecul de componente lichide şi se amestecă cu un tel de mână.
Albuşurile se bat spumă tare până când nu mai cad de pe teluri şi se încorporează cu mişcări uşoare în compoziţia pentru blat.
Se toarnă aluatul într-o tavă unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt. Deasupra se aşează prunele.
Daţi prăjitura la cuptor pentru aprox. 30 de minute, sau până când vedeţi că începe să se rumenească.
Blatul se va rupe uşor când e cald, de aceea este bine să lăsaţi prăjitura să se răcească în tavă şi abia apoi să o feliaţi şi să o scoateţi pe platou.
Se serveşte pudrată generos cu zahăr vanilat.