Go Back
Tartă cu caise şi bezea
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Tartă cu caise şi bezea

Categorie: Deserturi

Ingrediente

blatul

  • 200 g făină
  • 100 g unt rece
  • 50 g zahăr pudră vanilat
  • un praf de sare
  • coajă rasă de la o lămâie
  • 1 gălbenuș
  • 1-2 linguri de apă rece

umplutura

  • 8-10 caise
  • 2 linguri de zahăr brut nerafinat se poate înlocui cu zahăr alb
  • fructe uscate stafide, agrișe, merișoare, mango, etc - optional

bezeaua

  • 2 albuşuri
  • 3 linguri de zahăr tos

Mod de preparare

  • Pentru prepararea blatului, am facut o postare separata si detaliata. Asadar, procedati pas cu pas ca aici: aluat clasic de tarta.
  • Dupa ce coaceti aluatul 15 minute la 175 de grade, il scoateti din cuptor si asezati peste el jumatatile de caise cu partea unde a fost samburele in jos. In locul samburelui "ascundeti" cateva fructe uscate. E optional, se poate foarte bine si fara ele, dar o sa va placa sa le gasiti in feliile de tarta, credeti-ma pe cuvant ;)
  • Presarati caisele cu zaharul brut.
  • Bateti albusurile pana devin spuma lucioasa si ferma. Adaugati zaharul tos si bateti pana se intaresc din nou albusurile si zaharul este complet topit.
  • Puneti spuma de albusuri peste caise si jucati-va putin cu dosul unei linguri facand cateva moturi de bezea. Fiind subtiri, moturile astea se vor coace primele si vor capata o culoare minunata.
  • Coaceti tarta aproximativ 10 minute pana cand bezeaua devine aurie.
  • Nu incercati sa scoateti tarta din forma, deoarece blatul va fi foarte fraged si se va rupe. Portionati-o in forma in care ati copt-o.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!