Pentru prepararea blatului, am facut o postare separata si detaliata. Asadar, procedati pas cu pas ca aici: aluat clasic de tarta.
Dupa ce coaceti aluatul 15 minute la 175 de grade, il scoateti din cuptor si asezati peste el jumatatile de caise cu partea unde a fost samburele in jos. In locul samburelui "ascundeti" cateva fructe uscate. E optional, se poate foarte bine si fara ele, dar o sa va placa sa le gasiti in feliile de tarta, credeti-ma pe cuvant ;)
Presarati caisele cu zaharul brut.
Bateti albusurile pana devin spuma lucioasa si ferma. Adaugati zaharul tos si bateti pana se intaresc din nou albusurile si zaharul este complet topit.
Puneti spuma de albusuri peste caise si jucati-va putin cu dosul unei linguri facand cateva moturi de bezea. Fiind subtiri, moturile astea se vor coace primele si vor capata o culoare minunata.
Coaceti tarta aproximativ 10 minute pana cand bezeaua devine aurie.
Nu incercati sa scoateti tarta din forma, deoarece blatul va fi foarte fraged si se va rupe. Portionati-o in forma in care ati copt-o.