
Caisele sunt fructele mele preferate, asa ca nu puteam sa las sa treaca sezonul lor fara sa le folosesc si intr-o tarta delicioasa cu bezea. Desigur, tarta asta se poate face dupa aceeasi reteta si cu orice alte fructe va sunt pe plac, dar parca moliciunea si aroma caiselor ii dau o savoare aparte.
Ingredientul secret al tartei este melasa, zaharul brut nerafinat din trestie de zahar care se topeste peste caise si le da acestora un gust minunat si o aroma subtila de ciocolata. Se poate inlocui cu zahar tos si veti obtine aceeasi tarta minunata, dar daca aveti cumva zahar nerafinat folositi-l si veti simti diferenta 🙂

Cum se face tarta cu caise şi bezea


Ingrediente
blatul
- 200 g făină
- 100 g unt rece
- 50 g zahăr pudră vanilat
- un praf de sare
- coajă rasă de la o lămâie
- 1 gălbenuș
- 1-2 linguri de apă rece
umplutura
- 8-10 caise
- 2 linguri de zahăr brut nerafinat se poate înlocui cu zahăr alb
- fructe uscate stafide, agrișe, merișoare, mango, etc – optional
bezeaua
- 2 albuşuri
- 3 linguri de zahăr tos
Instrucțiuni de preparare
- Pentru prepararea blatului, am facut o postare separata si detaliata. Asadar, procedati pas cu pas ca aici: aluat clasic de tarta.
- Dupa ce coaceti aluatul 15 minute la 175 de grade, il scoateti din cuptor si asezati peste el jumatatile de caise cu partea unde a fost samburele in jos. In locul samburelui “ascundeti” cateva fructe uscate. E optional, se poate foarte bine si fara ele, dar o sa va placa sa le gasiti in feliile de tarta, credeti-ma pe cuvant 😉
- Presarati caisele cu zaharul brut.
- Bateti albusurile pana devin spuma lucioasa si ferma. Adaugati zaharul tos si bateti pana se intaresc din nou albusurile si zaharul este complet topit.
- Puneti spuma de albusuri peste caise si jucati-va putin cu dosul unei linguri facand cateva moturi de bezea. Fiind subtiri, moturile astea se vor coace primele si vor capata o culoare minunata.
- Coaceti tarta aproximativ 10 minute pana cand bezeaua devine aurie.
- Nu incercati sa scoateti tarta din forma, deoarece blatul va fi foarte fraged si se va rupe. Portionati-o in forma in care ati copt-o.
Note
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative. Nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produsele pe care le folosesc și le recomand.
Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de tartă cu caise şi bezea pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.
Ce buna cred ca e! 🙂
Neaparat trebuie sa fac si eu o tarta cu bezea. Tot zic ca fac si nu mai fac :)) Dar poate acum ca am vazut la tine reteta ma apuc de treaba 😉
Mie tartele cu bezea mi se par cele mai bune. In plus, oricum iti raman albusurile de la blat, ce poti face mai bun cu ele? 🙂
Ce bine arata bezeua aia! O mananci din poze!!!
Si ce buna este! 🙂