Omleta cu cartofi rași poate fi un mic dejun sățios sau un prânz lejer și gustos. E foarte bună și rece, așa că o puteți lua și la pachet sau la picnic.
40gșunculiță grasă (sau ulei dacă nu folosiți șuncă)
2-3cartofi mici (aprox. 300 g)
4ouă
20glinguri de parmezan ras (2 linguri)sau caș de oi, cașcaval, Gouda, etc.
sare, piper, oregano, nucșoară - după gust
opțional mai puteți pune: ceapă verde, ciuperci, pătrunjel sau mărar, roșii uscate, măsline, etc.
Mod de preparare
Tăiați șunculița fâșii și puneți-o să se călească într-o tigaie cu diametrul de aprox. 20-2 cm.
Curățați cartofii de coajă și dați-i pe răzătoarea cu găuri mari. Puneți cartofii în tigaie peste șunculița călită. Amestecați să se gătească uniform. Sunt gata când încep să se rumenească ușor.
Bateți ouăle cu o furculiță, adăugați condimentele și parmezanul. Turnați ouăle în tigaie, peste cartofi. Rotiți tigaia ca să ajungă ouăle peste tot.
Lăsați omleta să se gătească sub capac, la foc mic timp de 10 minute sau până când ouăle sunt închegate.
Răsturnați omleta pe o farfurie, apoi îi dați drumul în tigaie cu partea rumenită în sus.
Mai lăsați omleta pe foc încă 5 minute, cât să se rumenească și pe partea cealaltă, fără capac.
Omleta e gata. O puteți servi cât e caldă, dar e foarte bună și rece.
Dacă ați făcut 2 porții, o tăiați în două jumătăți și o așezați în 2 farfurii, alături de legume proaspete sau la grătar.
Video
Notă
Dacă doriți să faceți o omletă pentru mai multe persoane, va trebui să folosiți o tigaie cu diametrul mai mare sau 2 tigăi.