Go Back
+ servings
Omleta cu cartofi rasi
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 4 votes

Omleta cu cartofi raşi

Omleta cu cartofi rași poate fi un mic dejun sățios sau un prânz lejer și gustos. E foarte bună și rece, așa că o puteți lua și la pachet sau la picnic.
Preparare10 minutes
Gătire20 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Romaneasca
Porții: 2
Calories: 423kcal

Ingrediente

  • 40 g șunculiță grasă (sau ulei dacă nu folosiți șuncă)
  • 2-3 cartofi mici (aprox. 300 g)
  • 4 ouă
  • 20 g linguri de parmezan ras (2 linguri) sau caș de oi, cașcaval, Gouda, etc.
  • sare, piper, oregano, nucșoară - după gust
  • opțional mai puteți pune: ceapă verde, ciuperci, pătrunjel sau mărar, roșii uscate, măsline, etc.

Mod de preparare

  • Tăiați șunculița fâșii și puneți-o să se călească într-o tigaie cu diametrul de aprox. 20-2 cm.
    căliți șunculița în tigaie
  • Curățați cartofii de coajă și dați-i pe răzătoarea cu găuri mari. Puneți cartofii în tigaie peste șunculița călită. Amestecați să se gătească uniform. Sunt gata când încep să se rumenească ușor.
    puneti cartofii rasi in tigaie
  • Bateți ouăle cu o furculiță, adăugați condimentele și parmezanul. Turnați ouăle în tigaie, peste cartofi. Rotiți tigaia ca să ajungă ouăle peste tot.
  • Lăsați omleta să se gătească sub capac, la foc mic timp de 10 minute sau până când ouăle sunt închegate.
    omleta se gateste sub capac
  • Răsturnați omleta pe o farfurie, apoi îi dați drumul în tigaie cu partea rumenită în sus.
    rasturnati omleta pe o farfurie
  • Mai lăsați omleta pe foc încă 5 minute, cât să se rumenească și pe partea cealaltă, fără capac.
  • Omleta e gata. O puteți servi cât e caldă, dar e foarte bună și rece.
    omleta e gata de servit
  • Dacă ați făcut 2 porții, o tăiați în două jumătăți și o așezați în 2 farfurii, alături de legume proaspete sau la grătar.
    Tăiați omleta în 2 jumătăți

Video

Notă

Dacă doriți să faceți o omletă pentru mai multe persoane, va trebui să folosiți o tigaie cu diametrul mai mare sau 2 tigăi.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 423kcal | Carbohidrați: 27g | Proteine: 20g | Grăsimi: 26g | Colesterol: 356mg | Fibre: 3g | Zahăr: 2g