Omletele sunt mancaruri simple si rapide care ne scot mereu din impas cand nu mai stim ce sa gatim sau stam prost cu timpul. Adica fix pe gustul meu! 🙂
Omleta asta cu cartofi rasi era preferata copilului, de multe ori il asteptam cu ea gata facuta cand venea de la scoala sau de la antrenamentele de handbal. De cand a plecat copilul de acasa n-am mai facut-o, deci de aproape 4 ani. Aproape ca si uitasem de ea, pana zilele trecute cand la o scurta inspectie a frigiderului n-am descoperit in el decat 4 oua, niste ceapa verde si un rest de parmezan. Ar fi trebuit sa fie descurajant, dar asa putine cate continea frigiderul nostru, uite ca am mai pus 2 cartofi rasi si tot am incropit imediat un pranz excelent!
Omleta cu cartofi raşi
Ingrediente
pentru 2 portii
- 2 cartofi mari
- 4 oua
- 2 fire de ceapa verde am folosit doar frunzele
- cateva fire de patrunjel sau marar proaspat
- 2 linguri cu varf de parmezan ras se poate inlocui cu alta branza uscata si sarata
- 2 linguri de ulei
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
- Cartofii curatati si spalati bine, se dau pe razatoarea cu gauri mari.
- Se amesteca cu ceapa si patrunelul tocat, cu parmezanul ras si cu ouale batute.
- Se condimenteaza cu sare si piper dupa gustul fiecaruia, apoi se toarna compozitia in tigaie, peste uleiul incins.
-
- Se coace omleta pe o parte la foc moderat pana se rumeneste, apoi se intoarce pe partea cealalta si se lasa din nou la copt pana se rumeneste.
- Se serveste calda si este excelenta alaturi de o salata de rosii.
Notă
Din aceeasi categorie, mai puteti gasi pe site o reteta excelenta de omleta cu ton si ceapa verde sau o omleta la cuptor cu rosii si broccoli. Click pe pozele de mai jos pentru retete.
Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de omleta cu cartofi raşi pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.
Poftă bună!
Imi placeee , chiar ieri am facut ceva de acest gen , doar ca in loc de cartofi am pus un urias de ardei gras rosu … f bun si usor . Data (a)viitoare voi incerca si cu cartofi .
Zile frumoase !
Bun, atunci eu data viitoare incerc cu ardei rosu, merci de idee 🙂 Zi frumoasa si tie!
Da, da, e buna 🙂
Seamana cu tocineii moldovenesti sau cu chiftelele alea nemtesti pe care le-am pregatit si eu acum ceva timp 🙂
Am sa incerc si sub forma de omleta ca nu e rea ideea 🙂
Si eu imi propusesem sa fac chiftelele tale 🙂
F. buna aceasta omleta si satioasa. Cand mai aveam putin din ea m-am gandit sa fac o poza. Multumesc de reteta.Pupici.
Arată super! Pare mai Groasa decât a mea si e foarte bine închegată. Mulțumesc si eu pentru poza, Sanda. Week-end plăcut!
Am facut intr-o tigaie mai mica.