Tăiaţi legumele cuburi şi puneţi-le la fiert în 3 litri de apă cu un vârf de linguriţă de sare. Dacă doriţi, puteţi folosi în loc de apă, supă de carne, ca la ciorba de legume cu zdrenţe de ou.
Când legumele sunt fierte, turnaţi sucul de roşii şi lăsaţi să dea 2-3 clocote. Între timp pregătim turnăţeii.
Bateţi bine cele 2 ouă cu un praf de sare, apoi începeţi să încorporaţi făina amestecând continuu cu o furculiţă ca să nu se facă cocoloaşe. Trebuie să obţineţi un amestec omogen, de consistenţa unei smântâni mai groase, dar care curge totuşi.
Când daţi drumul turnăţeilor în oală, ciorba nu trebuie să clocotească, pentru ca turnăţeii să îşi păstreze forma şi să nu se împrăştie. Aşadar, daţi focul la minim sau eventual luaţi oala de pe foc pentru jumătate de minut.
Cu ajutorul unei linguri daţi drumul turnăţeilor în oală, cu mişcări circulare, nu într-un singur loc.
Vă puteţi juca cu forma şi consistenţa turnăţeilor după cum vă place. Nu vă faceţi probleme dacă la început par prea lungi, se vor rupe după fiert, când amestecaţi puţin în oală.
Lăsaţi supa să mai fiarbă 10 minute, apoi stingeţi focul şi presăraţi verdeaţa.