Se fierb pastele 6 minute, sau conform instrucțiunilor de pe pachet.
Intre timp ne ocupam de sos. Trecem usturoiul prin presă și îl călim putin în ulei de măsline, doar cât să își dezvolte aromele.
Adăugam conserva de roșii în tigaie, peste usturoiul călit. Potrivim gustul de sare și piper și lăsăm să dea câteva clocote la foc mic. Spre finalul fierberii adăugam busuiocul uscat. Mai lăsam să de un clocot, două și stingem focul.
Scurgem pastele de apă și le amestecăm cu sosul de roșii.
Scurgem sardinele de uleiul din conservă, dar nu chiar cu prea mult simt de răspundere. Mai păstrăm acolo o lingură, două de ulei pe care le punem peste paste ;) Amestecăm să ajungă uleiul peste tot.
Punem și bucățile de sardine din conservă și amestecăm încet, pentru că se rup foarte ușor. Eventual, dacă sunt bucăți mari, le puteți tăia în două înainte să le puneți peste paste.
Decoram cu frunzulițe de busuioc proaspăt și le mâncăm cu poftă cât sunt încă calde :)