Go Back
+ servings
rosii gratinate cu branzeturi italiene
Tipărește rețeta
0 from 0 votes

Roşii gratinate cu brânzeturi italiene

Preparare10 mins
Gătire20 mins
Timp total30 mins
Categorie: Aperitive
Porții: 30 m

Ingrediente

(pentru 2 porţii)

  • 2 roşii mari tăiate jumătăţi
  • 50 ml ulei de măsline Divella
  • 3 căţei de usturoi
  • 50 g mozzarella
  • 50 g gorgonzola
  • 50 g parmezan ras
  • busuioc uscat
  • sare piper-după gust
  • frunzuliţe de busuioc verde

Mod de preparare

  • Roşiile se scobesc de miez şi se aşează peste hârtia de copt într-o tavă care va merge la cuptor. Nu aruncaţi miezul! Folosiţi-l la o supă, la un sos sau chiar la un delicios suc de roşii cu seminţe de chia.
  • Se amestecă uleiul de măsline cu usturoiul zdrobit prin presă, puţin busuioc uscat, piper şi un vârf de cuţit de sare.
  • Se stropesc roşiile cu jumătate din acest ulei aromat, apoi se umplu cu bucăţele de mozzarella şi gorgonzola.
  • Se pune câte o grămăjoară de parmezan ras deasupra fiecărei roşii şi se stropesc din nou cu uleiul de măsline aromat cu usturoi şi busuioc.
  • Daţi tava la cuptorul în prealabil încins. Coaceţi la foc iute aproximativ 15-20 de minute până când brânzeturile se topesc şi devin aurii, iar roşiile se înmoaie dar nu prea tare, ci încă îşi păstrează fermitatea.
  • Atenţie când le scoateţi din cuptor, căci brânzeturile topite frig foarte tare! Lăsaţi-le 2-3 minute să se mai răcorească apoi le puteţi savura împreună cu frunzuliţe proaspete de busuioc care vor aduce o minunată notă de prospeţime acestui aperitiv aromat.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!