Go Back
suc de rosii cu busuioc si seminte de chia
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Suc de roşii cu busuioc şi seminţe de chia

Categorie: Bauturi

Ingrediente

  • 4-5 roşii proaspete bine coapte
  • câteva frunzuliţe de busuioc
  • 2 linguriţe de seminţe de chia
  • 1 linguriţă de zeamă de lămâie
  • 100 ml de apă plată
  • miere zahăr sau îndulcitor după gust (opţional)

Mod de preparare

  • Se pasează cu blenderul roşiile împreună cu zeama de lămâie şi 1-2 frunzuliţe de busuioc, după cât de aromat vă place. Dacă doriţi să faceţiu sucul de roşii în varianta dulce, renunţaţi la busuioc şi adăugaţi miere, zahăr sau îndulcitorul preferat.
  • Subţiaţi sucul de roşii cu puţină apă plată pentru a-l face mai fluid. Eu am pus cam 100 ml, dar puteţi pune şi mai mult, sau puteţi să nu puneţi deloc, daca vă place aşa gros cum este.
  • Se adaugă seminţele de chia, se amestecă uşor şi se lasă sucul minim o oră la frigider pentru că e mult mai bun când e rece, iar seminţele de chia au nevoie de timp să se hidrateze.
  • Se consumă rece, eventual cu câteva cuburi de gheaţă care să-i păstreze prospeţimea.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!