Roşiile sunt poate cele mai populare legume şi abia aşteptăm vara să ne bucurăm de ele pe săturate. Nu doar că roşiile noastre de grădină sunt foarte gustoase, dar sunt şi foarte versatile, sunt ieftine şi foarte sănătoase. Unul dintre cele mai bune moduri de a consuma roşiile ca să obţinem din ele maximul de beneficii este sub formă de suc de roşii cu busuioc şi seminţe de chia. Este bogat în fibre, ajută la scăderea colesterolului, este antiinflamator, îmbunătăţeşte digestia şi ne oferă vitamine esenţiale, cum ar fi vitamina A şi vitamina K, precum şi toată gama de vitamine B.
Sucul de roşii este, aşadar, o adevărată bombă cu sănătate şi m-am gândit că dacă pe lângă toate proprietățile sale, îi mai adaug şi câteva seminţe de chia din pachetul trimis cu generozitate de prietenii de la Solaris-Belşug din natură, voi obţine cea mai delicioasă, nutritivă şi revigorantă băutură răcoritoare din câte pot exista. L-am îmbogăţit şi cu câteva frunzuliţe de busuioc şi a avut o aromă perfectă. Puteţi încerca şi voi varianta pe care v-o propun, sau la fel de bine puteţi face un suc de roşii dulce, adăugând miere după gustul vostru.
Mod de preparare suc de roşii cu busuioc şi seminţe de chia
Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente
- 4-5 roşii proaspete (bine coapte)
- câteva frunzuliţe de busuioc
- 2 linguriţe de seminţe de chia
- 1 linguriţă de zeamă de lămâie
- 100 ml de apă plată
- miere (zahăr sau îndulcitor după gust (opţional))
Instrucțiuni de preparare
- Se pasează cu blenderul roşiile împreună cu zeama de lămâie şi 1-2 frunzuliţe de busuioc, după cât de aromat vă place. Dacă doriţi să faceţiu sucul de roşii în varianta dulce, renunţaţi la busuioc şi adăugaţi miere, zahăr sau îndulcitorul preferat.
- Subţiaţi sucul de roşii cu puţină apă plată pentru a-l face mai fluid. Eu am pus cam 100 ml, dar puteţi pune şi mai mult, sau puteţi să nu puneţi deloc, daca vă place aşa gros cum este.
- Se adaugă seminţele de chia, se amestecă uşor şi se lasă sucul minim o oră la frigider pentru că e mult mai bun când e rece, iar seminţele de chia au nevoie de timp să se hidrateze.
- Se consumă rece, eventual cu câteva cuburi de gheaţă care să-i păstreze prospeţimea.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de suc de roşii cu busuioc şi seminţe de chia pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi pentru mai tărziu.
Zile răcoroase vă doresc!
Claudia
Ce idee minunata. Abia astept sa se coca rosiile in gradina si sa fur si eu reteta de la tine 😉
victor
Azi culegem (pentru a doua oară în acest an) roşii pentru bulion şi alte zarzavaturi, grădina şi solarul sunt în plină producţie. Şi, dacă de varianta cu busuioc ştiam, căci am şi folosit-o, zic acum, citind blogul, să adaug şi chia, căci tot am ochit nişte seminţe puse într-un raft de soţie. [blush]
Frumoasă prezentare, Iuliana!
Iuliana
Ahh, ce dor imi este de niste rosii proaspete, sa le rup eu cu mana mea de pe vrej, nu sa le aleg de pe taraba din piata...
Spor la cules, Parinte! 🙂