Go Back
+ servings
musaca de dovlecei
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Musaca de roşii şi dovlecei

Preparare15 minutes
Gătire1 hour
Timp total1 hour 15 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 1 ora 15 minute

Ingrediente

  • 250 g piept de pui tocat
  • 1 dovlecel mare sau 2 mici
  • 3 roșii
  • 1 ceapă mică
  • ½ ardei gras
  • 1 ou
  • 100 ml de iaurt
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 lingură de bulion
  • sare/piper
  • mirodenii: oregano turmeric
  • pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

  • ceapa şi ardeiul se taie cubuleţe mici şi se pun la călit în uleiul de măsline doar cât să se înmoaie ceapa şi să-şi dezvolte aroma
  • se amestecă ceapa călită cu carnea şi se condimentează cu sare, piper, oregano şi un vârf de linguriţă de turmeric
  • dovleceii şi roşiile se taie rondele groase de 1 cm
  • se unge cu puţin ulei o forma care va merge la cuptor şi se aşează un strat de felii de dovlecel şi de roşii, alternate după cum vă place
  • peste acest strat se pune întreaga cantitate de carne condimentată şi se acoperă cu un strat de felii de roşii şi dovlecei
  • bulionul se dizolvă în 100 ml de apă şi se toarnă uniform în tavă
  • se bate oul, se subţiază cu iaurtul degresat şi se toarnă peste ultimul strat de dovlecei
  • se dă la cuptor pentru aproximativ 1 oră, până scade apa şi se rumeneşte frumos deasupra
  • se serveşte porţionată şi presărată cu pătrunjel proaspăt tocat
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!