După atâtea dulciuri câte am postat în ultima vreme, chiar era timpul să mai vin şi cu o reţetă ceva mai dietetică şi sănătoasă, nu-i aşa? 🙂 Azi avem în meniu o musaca bună-bună, cu felii de roşii şi dovlecei, cu un strat generos de piept de pui tocat şi gătită aproape fără grăsimi. Sună promiţător, nu-i aşa? Să vedem!
Mod de preparare musaca de roşii şi dovlecei
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 250 g piept de pui tocat
- 1 dovlecel mare sau 2 mici
- 3 roșii
- 1 ceapă mică
- ½ ardei gras
- 1 ou
- 100 ml de iaurt
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 lingură de bulion
- sare/piper
- mirodenii: oregano (turmeric)
- pătrunjel proaspăt
Instrucțiuni de preparare
- ceapa şi ardeiul se taie cubuleţe mici şi se pun la călit în uleiul de măsline doar cât să se înmoaie ceapa şi să-şi dezvolte aroma
- se amestecă ceapa călită cu carnea şi se condimentează cu sare, piper, oregano şi un vârf de linguriţă de turmeric
- dovleceii şi roşiile se taie rondele groase de 1 cm
- se unge cu puţin ulei o forma care va merge la cuptor şi se aşează un strat de felii de dovlecel şi de roşii, alternate după cum vă place
- peste acest strat se pune întreaga cantitate de carne condimentată şi se acoperă cu un strat de felii de roşii şi dovlecei
- bulionul se dizolvă în 100 ml de apă şi se toarnă uniform în tavă
- se bate oul, se subţiază cu iaurtul degresat şi se toarnă peste ultimul strat de dovlecei
- se dă la cuptor pentru aproximativ 1 oră, până scade apa şi se rumeneşte frumos deasupra
- se serveşte porţionată şi presărată cu pătrunjel proaspăt tocat
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Nu uitaţi că reţeta de musaca cu roşii şi dovelecei poate fi printată, ca să o preparaţi mai uşor, sau să o păstraţi pentru mai târziu.
Lasă un comentariu