Aprindeți cuptorul la 180 de grade.
Dacă folosiți macrou congelat, lăsați-l la dezgheţat într-un vas cu apă rece. În aproximativ 20 de minute vă puteţi apuca să-l spălaţi şi să-l curăţaţi. E de preferat să îndepartați capul și înotătoarele, dar nu e obligatoriu.
Condimentaţi peștele cu sare, piper şi oregano uscat, atât la interior cât şi la exterior şi aşezaţi-l într-o tavă unsă cu puțin ulei.
Tăiați mărunt usturoiul. Puneți în interiorul fiecărui pește ½ de cățel de usturoi și frunze de salvie.
Tăiați mărunt și roșiile uscate, dacă le folosiți.
Într-un vas puneți sucul de roșii, sare, piper, oregano, usturoiul tocat și roșiile uscate tăiate.
Dacă folosiți un suc de roșii concentrat, adăugați cam cu 150 ml de apă.
Turnați sosul în tavă, peste pește. Tot în tavă mai puneți frunze de salvie și 2-3 felii de lămâie cu tot cu coajă.
Stropiți peștele cu 2-3 linguri de sos și dați tava la cuptor pentru maxim 20 de minute.
Se servește imediat alături de garnitura preferată și presărat cu pătrunjel proaspăt.