Go Back
+ servings
farfurie cu crumble de prune pe fond alb
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Crumble cu prune şi fulgi de migdale

Crumble cu prune și migdale, o combinație delicioasă de fructe suculente și topping crocant. Un răsfăț în zilele de vară sau de toamnă!
Preparare10 minutes
Gătire30 minutes
Timp total40 minutes
Categorie: Deserturi
Cuisine: britanica
Porții: 8
Calories: 323kcal

Ingrediente

stratul de fructe

  • 1 kg de prune cântărite fără sâmburi
  • 50 g zahăr
  • 1 lingură amidon de porumb
  • 1 linguriță scorţişoară măcinată
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie

crusta crocantă

  • 150 g făină
  • 50 g griş
  • 100 g unt rece 82% grăsime
  • 50 g zahăr
  • un praf de sare
  • 50 g fulgi de migdale opţional

în plus

  • puțin unt pentru uns tava

Mod de preparare

stratul de fructe

  • Tăiem prunele felii, le presărăm cu: zahăr, amidon, scorţişoară și coajă rasă de lămâie. Le așezăm într-o tavă unsă cu unt.

crusta crocantă

  • Puneți într-un bol toate ingredientele pentru crustă, mai puțin fulgii de migdale. Folosiți-vă mâinile pentru a amesteca ingredientele până când untul este încorporat și obțineți un aluat sfărâmicios, care curge printre degete și în care se mai văd mici bucățele de unt.
  • Presărați aluatul peste prunele din tavă, iar peste aluat puneți fulgii de migdale.

coacere și servire

  • Dați tava la cuptor, la 180 °C pentru 30 de minute timp în care stratul de unt se va întări si va deveni crocant, iar prunele se vor transforma într-un fel de magiun foarte aromat.
  • Scoateți crumble din cuptor și lăsați-l 5 minute deoparte. Se servește cald, opțional cu o înghețată la alegere sau cu un moț de frișcă naturală.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 323kcal | Carbohidrați: 47g | Proteine: 5g | Grăsimi: 14g | Colesterol: 27mg | Fibre: 3g | Zahăr: 25g | Vitamina A: 744IU | Calciu: 33mg