Crumble cu prune şi fulgi de migdale
Crumble cu prune și migdale, o combinație delicioasă de fructe suculente și topping crocant. Un răsfăț în zilele de vară sau de toamnă!
Preparare10 minutes mins
Gătire30 minutes mins
Timp total40 minutes mins
Categorie: Deserturi
Cuisine: britanica
Porții: 8
Calories: 323kcal
stratul de fructe
- 1 kg de prune cântărite fără sâmburi
- 50 g zahăr
- 1 lingură amidon de porumb
- 1 linguriță scorţişoară măcinată
- 1 linguriță coajă rasă de lămâie
crusta crocantă
- 150 g făină
- 50 g griş
- 100 g unt rece 82% grăsime
- 50 g zahăr
- un praf de sare
- 50 g fulgi de migdale opţional
în plus
- puțin unt pentru uns tava
stratul de fructe
Tăiem prunele felii, le presărăm cu: zahăr, amidon, scorţişoară și coajă rasă de lămâie. Le așezăm într-o tavă unsă cu unt.
crusta crocantă
Puneți într-un bol toate ingredientele pentru crustă, mai puțin fulgii de migdale. Folosiți-vă mâinile pentru a amesteca ingredientele până când untul este încorporat și obțineți un aluat sfărâmicios, care curge printre degete și în care se mai văd mici bucățele de unt.
Presărați aluatul peste prunele din tavă, iar peste aluat puneți fulgii de migdale.
Calorii: 323kcal | Carbohidrați: 47g | Proteine: 5g | Grăsimi: 14g | Colesterol: 27mg | Fibre: 3g | Zahăr: 25g | Vitamina A: 744IU | Calciu: 33mg