Pastă de măsline
Porții: 4 porții (80 g/porție)
Calories: 170kcal
- 300 g măsline negre fără sâmburi
- 1-2 căţei de usturoi
- aprox. 20 ml ulei de măsline
- câteva frunze de pătrunjel proaspăt
- piper proaspăt măcinat, după gust
- sare, după gust (eu nu pun, măslinele sunt deja sărate)
Verificați mai întâi ca măslinele să nu aibă vreun sâmbure uitat care să vă strice lamele chopperului.
Puneți măslinele în chopper și lăsați-l să le mărunțească foarte bine. Dacă e nevoie, opriți aparatul, curățați pereții vasului cu o spatulă și apoi mixați din nou.
Puneți usturoiul, piperul, pătrunjelul și uleiul de măsline și mixați până aveți o pastă fină și omogenă.
Pasta de măsline se servește pe felii de pâine prăjită sau rondele de orez expandat.
Păstrați pasta de măsline la frigider, într-un borcan cu capac.
Calorii: 170kcal | Carbohidrați: 3.45g | Proteine: 1g | Grăsimi: 17g