Go Back
+ servings
pasta de masline
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 5 votes

Pastă de măsline

Categorie: Aperitive
Porții: 4 porții (80 g/porție)
Calories: 170kcal

Ingrediente

  • 300 g măsline negre fără sâmburi
  • 1-2 căţei de usturoi
  • aprox. 20 ml ulei de măsline
  • câteva frunze de pătrunjel proaspăt
  • piper proaspăt măcinat, după gust
  • sare, după gust (eu nu pun, măslinele sunt deja sărate)

Mod de preparare

  • Verificați mai întâi ca măslinele să nu aibă vreun sâmbure uitat care să vă strice lamele chopperului.
  • Puneți măslinele în chopper și lăsați-l să le mărunțească foarte bine. Dacă e nevoie, opriți aparatul, curățați pereții vasului cu o spatulă și apoi mixați din nou.
  • Puneți usturoiul, piperul, pătrunjelul și uleiul de măsline și mixați până aveți o pastă fină și omogenă.
  • Pasta de măsline se servește pe felii de pâine prăjită sau rondele de orez expandat.
  • Păstrați pasta de măsline la frigider, într-un borcan cu capac.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 170kcal | Carbohidrați: 3.45g | Proteine: 1g | Grăsimi: 17g