frunze de ceapă verde sau pătrunjel proaspăt tocat mărunt
Mod de preparare
Puneți pulpa de miel într-o pungă încăpătoare și rezistentă.
Într-un vas amestecați kefirul cu sucul și coaja de lamâie, uleiul de măsline, usturoiul trecut prin presă, cimbrul și sarea.
Turnați kefirul peste carne și sigilați punga (o legați cu o sfoară, de exemplu). Prin pungă, începeți să masați pulpa de miel ca să fiți siguri că a ajuns kefirul aromat peste tot.
Dați punga la frigider pentru 12-48 ore. În acest timp, când vă mai aduceți aminte de ea, mai luați-o în mâini și mai masați puțin carnea.
Scoateți punga din frigider și lăsați-o cel puțin o oră și jumătate pe blatul de lucru, ca să ajungă carnea la temperatura camerei.
Încingeți cuptorul la 180 de grade.
Puneți o foaie de hârtie de copt în tavă. Desfaceți punga și puneți carnea în tavă. Turnați peste carne kefirul din pungă. Acoperiți carnea cu încă o hârtie de copt, apoi înveliți tava etanș cu o folie de aluminiu.
Dați friptura la cuptor pentru 1,5 ore.
Scoateți tava, adăugați morcovii sau cartofii.
Dați din nou tava la cuptor, neacoperită cu nimic, pentru încă 30 de minute (sau până când legumele sunt gătite).
Scoateți tava din cuptor. Înainte să serviți friptura, lăsați-o să se odihnească 10-15 minute în tavă.
Serviți pulpa de miel marinată în kefir și usturoi presărată cu frunze verzi de ceapă sau pătrunjel tocate mărunt. Merge perfect alături de o salată verde cu ridichi și de un pahar de vin roșu.
Video
Notă
Timpul de coacere poate fi influențat de mărimea pulpei de miel, de vârsta acestuia și de cuptorul pe care îl aveți, așa că verificați carnea după 1,5 ore și decideți dacă e aproape gata sau poate are nevoie să stea mai mult timp în cuptor.