Go Back
+ servings
Biban de mare la cuptor cu salată de rucola și sos de lămâie
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Biban de mare la cuptor cu salată de rucola și sos de lămâie

Preparare15 minutes
Gătire20 minutes
Timp total35 minutes
Categorie: Rețete cu peşte
Porții: 4 porții

Ingrediente

biban de mare la cuptor

  • 2 buc biban de mare (ai mei au avut 750 g împreună)
  • 3-4 căței de usturoi
  • câteva felii de lămâie și/sau lime
  • sare grunjoasă și piper, după gust
  • sucul și coaja rasă de la o lămâie
  • câteva crenguțe de cimbru proaspăt sau uscat
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 linguriță muștar simplu

salată de rucola

  • 1 caserolă rucola (125 grame)
  • 2 roșii
  • 1 mână de măsline Kalamata fără sâmburi
  • 1 ceapă roșie micuță
  • sare, suc de lămâie, ulei de măsline - după gust

sos de lămâie

  • sucul și coaja rasă de la o lămâie
  • 100 ml ulei
  • ½ linguriță de muștar simplu
  • un praf de sare

Mod de preparare

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și pregătiți o tavă potrivită ca mărime.
  • Crestați pielea peștelui cu un cuțit ascuțit.
  • Preparați o emulsie din sucul de lămâie, ulei, muștar și coaja rasă de lămâie. Ungeți peștii cu această emulsie, apoi presărați cimbru, sare și piper atât la exterior cât și la interior.
  • Umpleți cavitatea peștilor cu felii de lămâie și usturoi. Presărați felii de usturoi și deasupra.
  • Dați tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, până peștele va fi ușor rumenit.
  • Între timp pregătiți sosul de lămâie: puneți în blener toate ingredientele din listă și mixați de câteva ori să se omogenizeze.
  • Pregătiți salata de rucola cu felii de roșii, măsline și ceapă roșie. Asezonați salata cu sare, suc de lămâie și ulei de măsline după gust sau puteți o parte din folosi sosul de lămâie preparat mai sus ca dressing. Așezați salata pe un platou.
  • Când peștele este gata, lăsați-l în tavă încă 5-7 minute să se odihnească, apoi așezați-l pe platou peste salata de rucola și serviți-l alături de sosul de lămâie.

Notă

Peștele meu a fost curățat de solzi și eviscerat la pescărie. În cazul în care nu îl cumpărați curățat, firește că înainte să vă apucați de gătit, va trebui să curățați bibanul de solzi, intestine și branhii.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!