Aprindeți cuptorul la 180 de grade și pregătiți o tavă potrivită ca mărime.
Crestați pielea peștelui cu un cuțit ascuțit.
Preparați o emulsie din sucul de lămâie, ulei, muștar și coaja rasă de lămâie. Ungeți peștii cu această emulsie, apoi presărați cimbru, sare și piper atât la exterior cât și la interior.
Umpleți cavitatea peștilor cu felii de lămâie și usturoi. Presărați felii de usturoi și deasupra.
Dați tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, până peștele va fi ușor rumenit.
Între timp pregătiți sosul de lămâie: puneți în blener toate ingredientele din listă și mixați de câteva ori să se omogenizeze.
Pregătiți salata de rucola cu felii de roșii, măsline și ceapă roșie. Asezonați salata cu sare, suc de lămâie și ulei de măsline după gust sau puteți o parte din folosi sosul de lămâie preparat mai sus ca dressing. Așezați salata pe un platou.
Când peștele este gata, lăsați-l în tavă încă 5-7 minute să se odihnească, apoi așezați-l pe platou peste salata de rucola și serviți-l alături de sosul de lămâie.
Notă
Peștele meu a fost curățat de solzi și eviscerat la pescărie. În cazul în care nu îl cumpărați curățat, firește că înainte să vă apucați de gătit, va trebui să curățați bibanul de solzi, intestine și branhii.