Go Back
+ servings
Ciorba de pui a la grec
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Ciorbă de pui a la grec

Cauți o rețetă de ciorbă cu adevărat gustoasă? Încearcă această rețetă tradițională de ciorbă de pui a la grec, fină și delicioasă!
Preparare15 minutes
Gătire2 hours
Timp total2 hours 15 minutes
Categorie: Supe si ciorbe
Cuisine: Romaneasca
Porții: 6 porții
Calories: 371kcal

Ingrediente

  • aprox. 1 kg carne de pui cu os (eu am pus un pui întreg)
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 felie de țelină
  • 1 ardei gras
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 70 g orez
  • 150 ml smântână pentru gătit
  • 3 gălbenușuri
  • sucul de la o lămâie (sau mai mult, după gust)
  • mărar și pătrunjel pentru servit
  • sare și piper după gust

Mod de preparare

  • Puiul, mai ales dacă este de țară, trebuie curățat bine, eventual pârlit puțin cu o torță de bucătărie, apoi tranșat.
  • Puneți carnea la fiert cu o linguriță de sare și îndepărtați spuma care se formează.
  • După ce carnea este bine fiartă, o scoateți deoparte, îndepărtați oasele și pielea și tăiați cuburi carnea care se va întoarce în ciorbă. Eu am oprit pulpele pentru o friptură, restul am de carne am folosit-o la ciorbă.
  • Puneți legumele la fiert în supa de carne. Dacă mai e nevoie, puteți să mai completați cu puțină apă fierbinte.
  • Când legumele sunt fierte, adăugați în oală orezul spălat și carnea tăiată cuburi.
  • Când orezul este fiert al dente, stingeți focul și vă ocupați de amestecul de ouă și smântână.
  • Într-un castron încăpător, bateți cele 3 gălbenușuri împreună cu sucul de lămâie, apoi adăugați smântâna și omogenizați compoziția.
  • Puneți un polonic de supă fierbinte în castron, peste smântână și gălbenușuri și amestecați. Supa fierbinte va găti gălbenușurile, deci acestea în nici un caz nu rămân crude.
  • Mai puneți încă un polonic și amestecați din nou și tot așa, până când supa din castron ajunge să fie aproape la fel de fierbinte ca și cea din oală.
  • Turnați amestecul din castron în oala cu supă (oala are deja focul stins de vreo 5-10 minute, da?) și omogenizați.
  • Potriviți gustul de sare și piper și presărați mărar și pătrunjel proaspăt tocat. Acum ciorba este gata de servit.

Notă

Atenție, ciorba a la grec este foarte perisabilă. Este de preferat să faceți atât cât mâncați o dată împreună cu familia. 
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 371kcal | Carbohidrați: 20g | Proteine: 19g | Grăsimi: 24g | Colesterol: 192mg | Fibre: 3g | Zahăr: 4g | Vitamina A: 4267IU | Calciu: 64mg