Go Back
+ servings
Creveti la tigaie in crusta crocanta
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 4 votes

Creveți la tigaie în crustă crocantă

Preparare15 minutes
Categorie: Aperitive
Porții: 2 porții

Ingrediente

  • 250 g creveți decorticați
  • 100 ml bere rece
  • 1 ou
  • 80 g făină
  • 100 g pesmet Panko (sau pesmet obișnuit)
  • sare, piper, boia de ardei (am folosit amestec dulce și iute)
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

  • Bateți oul împreună cu berea rece, sare, piper și boia de ardei. Încorporați făina.
  • Puneți creveții doi câte doi pe scobitori. îi presărați cu sare și piper. Este optional, puteți sări peste pasul ăsta, dar arată mai frumos și se prăjesc mai ușor.
  • Treceți creveții prin oul bătut, apoi prin pesmetul Panko și prăjiți-i pe ambele părți într-o tigaie cu ulei încins.
  • Se servesc cât sunt calzi, cu lămâie sau cu un sos facut din iaurt, usturoi, puțin ulei de măsline și mărar.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!