Cum să faci cei mai delicioși creveți la tigaie în crustă crocantă de pesmet. Rețeta rapidă de creveți la tigaie serviți cu sos de iaurt.
Spre norocul meu, pandemia m-a prins cu un stoc de creveți în congelator. I-am pregătit la tigaie, tăvăliți prin sos de bere și pesmet Panko super-crocant. Pentru vremurile pe care le traversăm au fost un răsfăț nemaipomenit, cu care nu știu dacă ne vom mai întâlni foarte curând.
Sărbătoarea Floriilor se apropie și în mod tradițional în această zi se mănâncă pește. Mă rog, se mâncau și fructe de mare, în vremurile bune. M-am gândit că poate mai e cineva atât de norocos să aibă câțiva creveți puși la păstrare sau poate încă se mai găsesc și îi puteți cumpăra sau comanda undeva.
Aici găsiți mai multe rețete cu pește și fructe de mare pentru Sărbătoarea Floriilor
Ca mai toate rețetele cu creveți, și aceasta este simplă, rapidă, iar rezultatul este extraordinar de bun. Crusta aceea de Panko "face toți banii" cum se spune.
Am mai folosit acest tip de pesmet și la rețeta de somon în crustă de pesmet la cuptor și acolo am povestit mai multe despre el. Firește, îl puteți înlocui cu pesmet obișnuit, creveții vor fi buni și așa. Dar dacă aveți Panko în casă, vă îndemn să îl folosiți cu încredere. E mult mai crocant și culmea, absoarbe mai puțin ulei! 😉
Noi am servit creveții cu sos de iaurt, un fel de tzatiki făcut simplu din iaurt gras, ulei de măsline, usturoi și mărar.
Mod de preparare creveți la tigaie în crustă crocantă
Modul de preparare pentru această rețetă nu prezintă nici o dificultate, nici chiar pentru bucătarii începători.
Am făcut un sos din bere, ou, făină și condimente. Am folosit paprika iute și dulce, atât pentru gust, cât și pentru culoare. Am trecut creveții prin acest sos, apoi i-am tăvălit prin pesmet și i-am prăjit pe ambele părți în tigaia cu ulei încins.
Mie mi s-a părut drăguț să pun creveții doi câte doi pe o scobitoare. Arată frumos și se prăjesc mai ușor așa. Vă sfătuiesc să încercați, dar desigur că îi puteți prăji și separat.
Aici găsiți toate rețetele de creveți de pe blog. Inspirație pentru toate gusturile!
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 250 g creveți decorticați
- 100 ml bere rece
- 1 ou
- 80 g făină
- 100 g pesmet Panko (sau pesmet obișnuit)
- sare, piper, boia de ardei (am folosit amestec dulce și iute)
- ulei pentru prăjit
Instrucțiuni de preparare
- Bateți oul împreună cu berea rece, sare, piper și boia de ardei. Încorporați făina.
- Puneți creveții doi câte doi pe scobitori. îi presărați cu sare și piper. Este optional, puteți sări peste pasul ăsta, dar arată mai frumos și se prăjesc mai ușor.
- Treceți creveții prin oul bătut, apoi prin pesmetul Panko și prăjiți-i pe ambele părți într-o tigaie cu ulei încins.
- Se servesc cât sunt calzi, cu lămâie sau cu un sos facut din iaurt, usturoi, puțin ulei de măsline și mărar.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu