Pentru culori frumoase, este de preferat să folosiți ouă albe.
Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei, spălate și degresate.
Varza trebuie tocată ca să își lase mai bine culoarea.
Indiferent de culoarea dorită și de ingredientele folosite, acestea se pun într-o oală încăpătoare, se adaugă ouăle și se pune oala la fiert la foc mic.
Se lasă ouăle să fiarbă 10-12 minute (de când a început apa să clocotească), apoi se stinge focul și se lasă ouăle să se răcească în oală.
Dacă totuși nu vă mulțumește culoarea, strecurați apa colorată într-un alt vas, aruncați frunzele de ceapă sau varza și mai lăsați ouăle câteva ore. Le verificați din când în când.
Dacă culoarea obținută este prea închisă (am pățit eu cu cele fierte în frunze de ceapă roșie), frecați coaja ouălor foarte ușor cu un burete de vase curat.
După răcire, ungeți ouăle cu un șervețel îmbibat cu ulei sau cu puțină slănină.