Go Back
+ servings
Pizza rapida
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 16 votes

Pizza rapidă cu blat subțire și crocant

Află cum să faci o pizza rapidă cu orice ai prin frigider! Blatul va fi subțire și crocant și se va mânca tot, chiar și marginile! 
Preparare20 minutes
Gătire20 minutes
Timp total40 minutes
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Italiana
Porții: 4 porții medii
Calories: 785kcal

Ingrediente

blat

  • 360 g făină
  • 8 g praf de copt
  • 1 linguriță rasă de sare
  • 200 ml iaurt
  • 50 g unt topit și răcit
  • 50 ml ulei

topping

  • 200 ml suc de roșii gros, cu pulpă
  • 125 g mozzarella
  • 100 g șuncă de curcan
  • 100 g mușchi țigănesc
  • câteva măsline
  • câteva roșii cherry
  • sare, piper, busuioc uscat - după gust

Mod de preparare

  • Preîncălziți cuptorul la 220 de grade și puneți hârtie de copt în tavă. Dacă aveți o tavă sau o piatră specială pentru pizza, e perfect.
  • Într-un bol încăpător, amestecați toate ingredientele pentru blat.
  • Frământați doar până obțineți un aluat omogen, căruia îi puteți da o formă de bilă.
  • Lăsați aluatul să se odihnească timp de 10-15 minute, cât timp pregătiți ingredientele pentru topping. Nu va crește, dar timpul e necesar pentru ca rețeaua de gluten să se relaxeze și să îl facă mai ușor de întins.
  • Îl puteți apoi întinde cu palmele sau cu sucitorul, după cum vă este mai ușor. Eu de obicei combin metodele, așa cum vedeți și în rețeta video de pe YouTube.
  • Puneți blatul în tavă și peste el ingredientele pentru topping începând cu sucul de roșii, mezelurile, legumele și la final brânza.
  • Coaceți pizza la 220 de grade timp de aproximativ 20 de minute până când e rumenită și blatul bine copt.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 785kcal | Carbohidrați: 75g | Proteine: 32g | Grăsimi: 40g | Colesterol: 96mg | Fibre: 3g | Zahăr: 5g