Pizza rapidă cu blat subțire și crocant
Află cum să faci o pizza rapidă cu orice ai prin frigider! Blatul va fi subțire și crocant și se va mânca tot, chiar și marginile!
Preparare20 minutes mins
Gătire20 minutes mins
Timp total40 minutes mins
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Italiana
Porții: 4 porții medii
Calories: 785kcal
blat
- 360 g făină
- 8 g praf de copt
- 1 linguriță rasă de sare
- 200 ml iaurt
- 50 g unt topit și răcit
- 50 ml ulei
topping
- 200 ml suc de roșii gros, cu pulpă
- 125 g mozzarella
- 100 g șuncă de curcan
- 100 g mușchi țigănesc
- câteva măsline
- câteva roșii cherry
- sare, piper, busuioc uscat - după gust
Preîncălziți cuptorul la 220 de grade și puneți hârtie de copt în tavă. Dacă aveți o tavă sau o piatră specială pentru pizza, e perfect.
Într-un bol încăpător, amestecați toate ingredientele pentru blat.
Frământați doar până obțineți un aluat omogen, căruia îi puteți da o formă de bilă.
Lăsați aluatul să se odihnească timp de 10-15 minute, cât timp pregătiți ingredientele pentru topping. Nu va crește, dar timpul e necesar pentru ca rețeaua de gluten să se relaxeze și să îl facă mai ușor de întins.
Îl puteți apoi întinde cu palmele sau cu sucitorul, după cum vă este mai ușor. Eu de obicei combin metodele, așa cum vedeți și în rețeta video de pe YouTube.
Puneți blatul în tavă și peste el ingredientele pentru topping începând cu sucul de roșii, mezelurile, legumele și la final brânza.
Coaceți pizza la 220 de grade timp de aproximativ 20 de minute până când e rumenită și blatul bine copt.
Calorii: 785kcal | Carbohidrați: 75g | Proteine: 32g | Grăsimi: 40g | Colesterol: 96mg | Fibre: 3g | Zahăr: 5g