• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Pizza

    Pizza rapidă cu blat subțire și crocant, fără dospire

    Publicat la 9 mai 2020 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Află cum să faci o pizza rapidă cu orice ai prin frigider! Blatul va fi subțire și crocant și se va mânca tot, chiar și marginile! 🙂

    Știu că îmi voi atrage toate criticile iubitorilor de pizza, dar pentru mine, dacă mâncarea aceasta este încadrată la categoria "fast food", atunci măcar din când în când, în zilele când sunt grăbită sau obosită, trebuie să am la îndemână și o variantă care să fie rapidă și ușor de făcut, nu doar de mâncat.

    Pizza rapida

    Blatul de pizza este de fapt vedeta rețetei de astăzi! Se face în 5 minute și e gata de întins peste încă vreo 10 minute, timp în care noi pregătim toppingul.

    De fapt ideea acestui blat de pizza pleacă de la rețeta de pâine rapidă cu iaurt. Dacă se poate face o pâine atât de bună și de rapidă, fără drojdie și fără dospire, de ce nu s-ar putea face și un blat de pizza la fel de bun? Iată că se poate!

    Blatul va fi subțire de doar jumătate de centimetru, căci nu vrem să mâncăm, de fapt, un fel de pâine cu salam. Și mai ales va fi minunat de crocant. În nici un caz nu va fi tare de să-ți rupi dinții în el, deoarece iaurtul, untul și uleiul din rețetă frăgezesc perfect aluatul.

    Blat subtire si crocant
    Blat subțire și crocant

    Cam așa arăta pizza mea imediat după ce am scos-o din cuptor. Mare cât tava de la aragaz, rumenită și cu blatul perfect copt. I-am mai presărat niște busuioc uscat și am devorat-o imediat.

    Cred că a durat cu totul maxim 40 de minute de când m-am apucat de treabă și până când am scos-o din cuptor. Iar în timpul ăsta am și filmat rețeta și am făcut și fotografiile pentru blog. V-am spus eu că e o pizza rapidă! Și excelentă! 🙂

    Abia scoasă din cuptor
    Abia scoasă din cuptor

    Dar dacă totuși vreți să vă bucurați de o pizza clasică, pe blog veți găsi și rețeta mea pentru un blat simplu de pizza din aluat dospit. Vă asigur că se face ușor, doar timpul de așteptare e mai mare. Dar vestea bună este că acest blat îl puteți face dinainte și să îl păstrați la frigider sau chiar la congelator 😉

    Câteva precizări referitoare la ingredientele pentru blat:

    • Dacă nu aveți iaurt, îl puteți înlocui cu un alt produs lactat fermentat: kefir, lapte bătut, sana.
    • Praful de copt, în principiu, s-ar putea înlocui cu bicarbonat, dar nu recomand asta. Din cauza timpului scurt de coacere a blatului, acesta va rămâne cu un ușor gust și miros de bicarbonat.

    Aluat de pizza fara dospire, in tavă
    Pizza la tavă înainte să intre în cuptor

    Vă las mai jos și alte rețete de pizza de pe blog:

    • pizza cu șuncă și ciuperci
    • pizza cu broccoli și șuncă de pui
    • mini-pizza Margherita

    Mod de preparare pizza rapidă cu blat subțire și crocant |VIDEO inclus

    În fotografiile de mai jos vedeți toate ingredientele pentru blat și pentru topping. Cele pentru topping sunt la alegerea voastră, eu am scris doar orientativ, ce am folosit eu.

    Deschideți frigiderul sau cămara și vedeți ce găsiți pe acolo. Dacă nu sunteți prieteni cu mezelurile poate găsiți în schimb o conservă de ton sau de sardine. Poate niște ciuperci sau porumb fiert. Zic și eu... 🙂

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Pizza rapida

    Pizza rapidă cu blat subțire și crocant

    Află cum să faci o pizza rapidă cu orice ai prin frigider! Blatul va fi subțire și crocant și se va mânca tot, chiar și marginile! 
    5 from 15 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 20 minutes minutes
    Gătire: 20 minutes minutes
    Timp total: 40 minutes minutes
    Număr de porții: 4 porții medii
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    tavă cuptor aprox. 40x30 cm
    hârtie de copt

    Ingrediente
     

    blat

    • 360 g făină
    • 8 g praf de copt
    • 1 linguriță rasă de sare
    • 200 ml iaurt
    • 50 g unt topit și răcit
    • 50 ml ulei

    topping

    • 200 ml suc de roșii gros, cu pulpă
    • 125 g mozzarella
    • 100 g șuncă de curcan
    • 100 g mușchi țigănesc
    • câteva măsline
    • câteva roșii cherry
    • sare, piper, busuioc uscat - după gust

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Preîncălziți cuptorul la 220 de grade și puneți hârtie de copt în tavă. Dacă aveți o tavă sau o piatră specială pentru pizza, e perfect.
    • Într-un bol încăpător, amestecați toate ingredientele pentru blat.
    • Frământați doar până obțineți un aluat omogen, căruia îi puteți da o formă de bilă.
    • Lăsați aluatul să se odihnească timp de 10-15 minute, cât timp pregătiți ingredientele pentru topping. Nu va crește, dar timpul e necesar pentru ca rețeaua de gluten să se relaxeze și să îl facă mai ușor de întins.
    • Îl puteți apoi întinde cu palmele sau cu sucitorul, după cum vă este mai ușor. Eu de obicei combin metodele, așa cum vedeți și în rețeta video de pe YouTube.
    • Puneți blatul în tavă și peste el ingredientele pentru topping începând cu sucul de roșii, mezelurile, legumele și la final brânza.
    • Coaceți pizza la 220 de grade timp de aproximativ 20 de minute până când e rumenită și blatul bine copt.

    Rețeta Video

    Valori nutriționale
    Pizza rapidă cu blat subțire și crocant
    Valori per porție
    Calorii
    785
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    40
    g
    62
    %
    Colesterol
     
    96
    mg
    32
    %
    Carbohidrați
     
    75
    g
    25
    %
    Fibre
     
    3
    g
    13
    %
    Zahăr
     
    5
    g
    6
    %
    Proteine
     
    32
    g
    64
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Pizza rapida

    Din aceeași categorie

    • Reteta pizza pe blat de dovlecei
      Pizza cu blat de dovlecei și mozzarella, rețeta simplă și delicioasă
    • Pizza cu ton si porumb
      Pizza cu ton și porumb - rețeta simplă, cu aluat de casă
    • Blat simplu de pizza
      Blat simplu de pizza. Rețeta de aluat dospit pentru pizza
    • Pizza pe lipie libaneză
      Pizza pe lipie libaneză. Rețeta rapidă, gata în 10 minute!

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.