Go Back
+ servings
Tartă rustică cu căpșuni
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Tartă rustică cu căpșuni

Rețeta de tartă rustică cu căpșuni sau galette cu căpșuni. Cum să faci o tartă rapidă și delicioasă, cu blat de unt și umplutură bogată și aromată.
Preparare15 minutes
Gătire40 minutes
aluatul la rece1 hour
Timp total1 hour 55 minutes
Categorie: Deserturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 6
Calories: 483kcal

Ingrediente

aluatul

  • 250 g făină tip 000
  • 170 g unt cu 82% grăsime, rece, de la frigider
  • 1 linguriță de zahăr pudră
  • un praf de sare
  • 4-5 linguri de apă foarte rece

umplutura

  • 400 g căpșuni
  • 40 g amidon
  • 70 g zahăr
  • 2 lingurițe coajă rasă de lămâie
  • sucul de la ½ de lămâie
  • 2 crenguțe de cimbrișor
  • 30 g unt

în plus

  • 1 gălbenuș pentru uns aluatul
  • 2 lingurițe de zahăr pentru presărat deasupra

pentru servit (opțional)

  • înghețată de vanilie
  • frișcă

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 483kcal | Carbohidrați: 54g | Proteine: 6g | Grăsimi: 28g | Colesterol: 72mg | Fibre: 2g | Zahăr: 15g | Vitamina A: 842IU | Calciu: 26mg