Tartă rustică cu căpșuni
Rețeta de tartă rustică cu căpșuni sau galette cu căpșuni. Cum să faci o tartă rapidă și delicioasă, cu blat de unt și umplutură bogată și aromată.
Preparare15 minutes mins
Gătire40 minutes mins
aluatul la rece1 hour hr
Timp total1 hour hr 55 minutes mins
Categorie: Deserturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 6
Calories: 483kcal
aluatul
- 250 g făină tip 000
- 170 g unt cu 82% grăsime, rece, de la frigider
- 1 linguriță de zahăr pudră
- un praf de sare
- 4-5 linguri de apă foarte rece
umplutura
- 400 g căpșuni
- 40 g amidon
- 70 g zahăr
- 2 lingurițe coajă rasă de lămâie
- sucul de la ½ de lămâie
- 2 crenguțe de cimbrișor
- 30 g unt
în plus
- 1 gălbenuș pentru uns aluatul
- 2 lingurițe de zahăr pentru presărat deasupra
pentru servit (opțional)
- înghețată de vanilie
- frișcă
Calorii: 483kcal | Carbohidrați: 54g | Proteine: 6g | Grăsimi: 28g | Colesterol: 72mg | Fibre: 2g | Zahăr: 15g | Vitamina A: 842IU | Calciu: 26mg