Caș la borcan pentru iarnă. Caș de oi frământat.
Caș la borcan sau caș frământat, o rețetă simplă de păstrare a cașului peste iarnă. Cașul astfel conservat rezistă luni bune în cămară.
Preparare15 minutes mins
Gătire30 minutes mins
Timp total45 minutes mins
Categorie: Cum se face?
Cuisine: Romaneasca
Porții: 3
Calories: 880kcal
- 1 kg caș de oi/vaci/capră
- 1 lingură sare grunjoasă neiodată (aprox. 25 g)
Dați cașul pe răzătoarea cu găuri mari sau la robot.
Frământați cașul cu sarea.
Puneți cașul în borcane și presați ca să nu rămână goluri de aer.
După ce ați umplut borcanele, puneți deasupra fiecăruia 1 linguriță de sare sau o materie grasă: unt topit, untură, ulei de măsline.
Înfiletați capacele și înveliți borcanele în ziare.
Puneți borcanele la fiert pentru 30 de minute de când apa dă primul clocot.
Lăsați borcanele să se răcească în apa în care au fiert, apoi le ștergeți, le etichetați și le depozitați într-o cămară răcoroasă.
Calorii: 880kcal | Carbohidrați: 14g | Proteine: 47g | Grăsimi: 71g | Colesterol: 297mg | Zahăr: 14g | Vitamina A: 1407IU | Calciu: 1643mg