Go Back
+ servings
cas de oi framantat (
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Caș la borcan pentru iarnă. Caș de oi frământat.

Caș la borcan sau caș frământat, o rețetă simplă de păstrare a cașului peste iarnă. Cașul astfel conservat rezistă luni bune în cămară.
Categorie: Cum se face?
Porții: 3

Ingrediente

  • 1 kg caș de oi/vaci/capră
  • 1 lingură sare grunjoasă neiodată (aprox. 25 g)

pentru sigilat

  • sare/unt/ulei de măsline

Mod de preparare

  • Dați cașul pe răzătoarea cu găuri mari sau la robot.
  • Frământați cașul cu sarea.
  • Puneți cașul în borcane și presați ca să nu rămână goluri de aer.
  • După ce ați umplut borcanele, puneți deasupra fiecăruia 1 linguriță de sare sau o materie grasă: unt topit, untură, ulei de măsline.
  • Înfiletați capacele și înveliți borcanele în ziare.
  • Puneți borcanele la fiert pentru 30 de minute de când apa dă primul clocot.
  • Lăsați borcanele să se răcească în apa în care au fiert, apoi le ștergeți, le etichetați și le depozitați într-o cămară răcoroasă.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!