Go Back
+ servings
Tocanita de ghebe
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 9 votes

Tocăniță de ghebe cu roșii și usturoi

Tocăniță de ghebe cu roșii și usturoi, servită cu mămăliguță caldă. O rețetă de post, foarte simplă, rapidă și nemaipomenit de gustoasă!
Preparare5 minutes
Gătire30 minutes
Timp total35 minutes
Categorie: Retete de post
Cuisine: Romaneasca
Porții: 2
Calories: 170kcal

Ingrediente

  • 500 g ghebe proaspete sau congelate
  • 20 ml ulei
  • 1 ceapă uscată, mare
  • 7-8 căței de usturoi
  • 1 roșie mare, tăiată cuburi (sau 150 ml roșii din conservă)
  • sare și piper, după gust
  • mărar proaspăt pentru servit

Mod de preparare

  • Dacă folosiți ghebe congelate, va trebui ca mai întâi să le puneți la dezghețat în apă rece cât să le acopere.
  • Tăiați mărunt ceapa și usturoiul.
  • Într-o tigaie încăpătoare, puneți uleiul la încins, apoi ceapa și jumătate din cantitatea de usturoi tocat.
  • Lăsați-le să se călească câteva minute, până când ceapa devine translucidă.
  • Adăugați ghebele, apoi sare și piper după gust și lăsați totul să se gătească timp de 15 minute, sub capac.
  • Adăugați cuburile sau sucul de roșii și mai lăsați tigaia pe foc încă 10 minute.
  • Stingeți focul, presărați mărarul tocat și restul de usturoi păstrat deoparte.
  • Serviți tocănița de ghebe alături de o mămăliguță caldă.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Serving: 360g | Calorii: 170kcal | Carbohidrați: 11g | Proteine: 7g | Grăsimi: 12g | Fibre: 1.5g