Tocăniță de ghebe cu roșii și usturoi
Tocăniță de ghebe cu roșii și usturoi, servită cu mămăliguță caldă. O rețetă de post, foarte simplă, rapidă și nemaipomenit de gustoasă!
Preparare5 minutes mins
Gătire30 minutes mins
Timp total35 minutes mins
Categorie: Retete de post
Cuisine: Romaneasca
Porții: 2
Calories: 170kcal
- 500 g ghebe proaspete sau congelate
- 20 ml ulei
- 1 ceapă uscată, mare
- 7-8 căței de usturoi
- 1 roșie mare, tăiată cuburi (sau 150 ml roșii din conservă)
- sare și piper, după gust
- mărar proaspăt pentru servit
Dacă folosiți ghebe congelate, va trebui ca mai întâi să le puneți la dezghețat în apă rece cât să le acopere.
Tăiați mărunt ceapa și usturoiul.
Într-o tigaie încăpătoare, puneți uleiul la încins, apoi ceapa și jumătate din cantitatea de usturoi tocat.
Lăsați-le să se călească câteva minute, până când ceapa devine translucidă.
Adăugați ghebele, apoi sare și piper după gust și lăsați totul să se gătească timp de 15 minute, sub capac.
Adăugați cuburile sau sucul de roșii și mai lăsați tigaia pe foc încă 10 minute.
Stingeți focul, presărați mărarul tocat și restul de usturoi păstrat deoparte.
Serviți tocănița de ghebe alături de o mămăliguță caldă.
Serving: 360g | Calorii: 170kcal | Carbohidrați: 11g | Proteine: 7g | Grăsimi: 12g | Fibre: 1.5g