Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete de post

Tocăniță de ghebe cu roșii și usturoi

99 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Tocăniță de ghebe cu roșii și usturoi, servită cu mămăliguță caldă. O rețetă de post, foarte simplă, rapidă și nemaipomenit de gustoasă!

Mare poftă mi-a fost vara aceasta de ciuperci și tare greu le-am găsit. Dacă vara trecută am făcut nici nu mai știu câte rețete delicioase cu gălbiori , anul acesta n-a fost chip să îi găsesc în piață!

Tocanita de ghebe

Așa că am luat la cercetat sortimentele de ciuperci congelate din magazine, care sunt și ele o variantă foarte bună atunci când mori de poftă și nu le găsești proaspete.

Prima încercare am făcut-o cu o pungă de ghebe congelate din care am făcut o tocăniță țărănească cu multă ceapă, usturoi și roșii cărnoase de vară. Bineînțeles că am făcut și o mămăliguță lângă tocănița aceasta, că doar nu era să ștergem sosul acela delicios din farfurie cu pâine! 😀

Ghebele sunt niște ciuperci micuțe cărnoase și foarte gustoase. Cresc În România, mai ales în pădurile de foioase şi răşinoase, dar se găsesc și la câmpie.

Sper ca voi să le găsiți în stare proaspătă, dacă nu, în zona de produse congelate a oricărui magazin mai mare, vă așeteaptă pungile cu ghebe congelate.

Mod de preparare tocăniță de ghebe cu roșii și usturoi

Tocănița de azi se poate face exact la fel și cu gălbiori, hribi sau ciuperci Champignon. Cu orice fel de ciuperci ați face tocănița aceasta, ea va fi minunată cu o mămăliguță alături.

În caz de nevoie, avem aici o postare foarte detaliată și explicită despre cum se face o mămăliguță cumsecade.

  • ghebe congelate
  • ghebe la tigaie

Vă las mai jos rețeta în format scris, pe care o puteți scoate și la imprimantă, iar la final veți găsi și rețeta în format video ca să vă fie mai ușor să o preparați.

Iar dacă încă nu v-ați abonat la canalul meu de YouTube, o puteți face accesând acest link de abonare.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Tocanita de ghebe

Tocăniță de ghebe cu roșii și usturoi

Tocăniță de ghebe cu roșii și usturoi, servită cu mămăliguță caldă. O rețetă de post, foarte simplă, rapidă și nemaipomenit de gustoasă!
5 from 9 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 35 minutes minutes
Număr de porții: 2
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

tigaie cu capac
tigaie cu capac

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 500 g ghebe proaspete sau congelate
  • 20 ml ulei
  • 1 ceapă uscată, mare
  • 7-8 căței de usturoi
  • 1 roșie mare, tăiată cuburi (sau 150 ml roșii din conservă)
  • sare și piper, după gust
  • mărar proaspăt pentru servit

Instrucțiuni de preparare
 

  • Dacă folosiți ghebe congelate, va trebui ca mai întâi să le puneți la dezghețat în apă rece cât să le acopere.
  • Tăiați mărunt ceapa și usturoiul.
  • Într-o tigaie încăpătoare, puneți uleiul la încins, apoi ceapa și jumătate din cantitatea de usturoi tocat.
  • Lăsați-le să se călească câteva minute, până când ceapa devine translucidă.
  • Adăugați ghebele, apoi sare și piper după gust și lăsați totul să se gătească timp de 15 minute, sub capac.
  • Adăugați cuburile sau sucul de roșii și mai lăsați tigaia pe foc încă 10 minute.
  • Stingeți focul, presărați mărarul tocat și restul de usturoi păstrat deoparte.
  • Serviți tocănița de ghebe alături de o mămăliguță caldă.
Valori nutriționale
Tocăniță de ghebe cu roșii și usturoi
Mărimea porției
 
360 g
Valori per porție
Calorii
170
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
12
g
18
%
Carbohidrați
 
11
g
4
%
Fibre
 
1.5
g
6
%
Proteine
 
7
g
14
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Tocanita de ghebe

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • Borcan si lingura cu unt de arahide facut in casa
    Cum să faci unt de arahide acasă - rețeta rapidă, sănătoasă și ieftină
99 shares

Comentarii

  1. Ianes Maria a zis

    martie 05, 2023 at 7:13 pm

    Mulțumesc frumos

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      martie 06, 2023 at 6:16 am

      Cu mare drag!

      Răspunde
5 from 9 votes (9 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
  • Salată de castraveți cu sos cremos de iaurt și mărar, decorată cu rondele de ceapă roșie și mărar verde.
    Salată de castraveți cu iaurt grecesc și mărar – rețeta perfectă de vară
  • Gros-plan cu paste în sos de roșii și brânză Feta, decorate cu busuioc proaspăt, alături de un pahar cu vin rosé
    Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă
  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.